Ontdekkingen en Herontdekkingen #6

Ontdekkingen en herontdekkingen, ik blijf ze maar opdoen. In deze aflevering wat tv tips, een nieuw restaurant op het station, grote grutten, kerstthee en choco-kokosmelk. Kortom we gaan richting de winter en dat merk je. IMG_0451[1]

Enoki
Dit is een nieuwe keten die zich op meerdere stations heeft gevestigd of gaat vestigen. Een beetje Aziatisch qua stijl en heeft naast wat gebruikelijke vlees en visgerechten ook veel vegetarische opties zoals miso soep, vega sushi en broodjes banh mi met tofu en lekker veel koriander. Ook kun je er bijzondere shisothee drinken en er kokoswater vinden.
IMG_0452[1]

alprococonutchocoAlpro kokos-choco drink
In België was hij er al een tijdje, Alpro kokosdrink met chocosmaak, maar nuis hij er ook in Nederland, hoewel ik hem nog bij geen enkele supermarkt heb gezien maar dat gaat vast goed komen. Tot zover het goede nieuws het slechte nieuws is dan weer dat Alpro Cremoso niet meer in Nederland verkrijgbaar is. Het product is van de markt gehaald. Balen, want het was erg lekker.

Havergrutten en -zemelen
Sinds kort werken Havermoutje (van het gelijknamige boek) en De Halm samen, daarom zijn er van dat merk nu ook steel cut oats (havergrutten) en haverzemelen verkrijgbaar. Grutten en zemelen, verantwoorder kan het bijna niet zou ik zeggen. Ze waren in Nederland beiden soms moeilijk te vinden. Natuurlijk zijn ze biologisch en voor een verpakking van 500 gram betaal je ongeveer 3 Euro. Recepten met zowel de zemelen als de grutten vind je hier.
IMG_6539[1]

TV Tips
Hugh Fearnley-Whittingstall (kok bekend van kookboeken zoals Veggie en Licht!) heeft sinds kort een programma over afval. Hugh’s War On Waste op de BBC. Hij daagt supermarkten maar ook consumenten uit om hun hoeveelheid afval drastisch te verminderen. Er wordt namelijk een belachelijke hoeveelheid eten weggegooid. 1/3e van al het voedsel word nooit opgegeten! Het komt na Simply Nigella het nieuwe kookprogramma van Nigella Lawson. Ook te zien bij de BBC dus hoef je niet te zappen en kun je zo door blijven kijken. Handig toch? mocht je trouwens bang zijn dat je je tijdens het kijken van Simply Nigella gaat vervelen dan is hier de Nigella Bingo.

KerstYogiTea.
Oh, en het is natuurlijk nog geen kerst maar het is nooit de vroeg om aan de kerst thee te beginnen. Of aan de winterthee, of hoe je het ook wil noemen. In Duitsland kun je vaak zelfs thee adventskalenders vinden, weer eens wat anders dan chocolaatjes maar hier zijn we nog niet zo ver. Tot die tijd is er Yogi kerstthee met rooibos, kaneel en steranijs.

Posted by on 6 november, 2015

LEAVE A COMMENT