Ellis Gourmet Burger

IMG_6205[1]
Ellis is een van oorsprong Belgische hamburgerketen met intussen twee vestigingen in Nederland (een in Amsterdam en een in Rotterdam). Ze hebben er niet alleen burgers gemaakt van vlees, er staan ook meerdere vegaburgers op de kaart. Toen ik er laatst in Rotterdam was, telde ik er zelfs 3 om uit te kiezen.

Ik ging uiteindelijk voor de Nutty Red Veggie burger. Volgens de kaart een ideale burger voor na de feestdagen, omdat hij low fat is. De burger is gemaakt van soja en paprika en zit op een broodje met spinazie, rucola en rode ui. Deze burger kostte mij wel € 10,-, wat ik aan de prijzige kant vind. Zeker als je je bedenkt dat dat enkel voor de burger is, het bord is verder (op een decoratief tomaatje na) leeg.
IMG_6204[1]
Ik bestelde er dus ook maar gelijk wat uienringen, patat en maiskolven bij, want ik had honger en wie honger heeft, verlangt naar een flinke maaltijd (tot zover het hele low-fat-ideaal-voor-na-de-feestdagenidee.. Gelukkig had mijn tafelgenoot ook flink honger, want als je al deze extra’s bestelt, is het bij elkaar ineens wel veel eten wat er op tafel staat.

Deze burger was bros en sappig, maar viel niet uit elkaar en hij was hartig en nootachtig van smaak. Zo nu en dan vond ik er ook een stukje noot in. Het brood van de burger was eveneens prima, doordat het zacht was kon ik makkelijk een hap nemen zonder dat alles er tussenuit viel. De uienringen waren lekker, voorzien van een dik deegjasje (al laat die soms wel erg gemakkelijk los, waardoor je de ui, er al snel helemaal uit trekt). De maiskolven, die rijkelijk besmeerd waren met boter, waren ook goed te eten. Alleen de patat, was niet al te bijzonder, vrij standaard en daar kwam een soortvan mayo die aangelengd leek te zijn met yoghurt bij. Ik was er geen groot fan van. Gelukkig stond er op tafel ook nog ketchup en twee soorten tabasco.
IMG_6207[1]
Hoewel de ambiance een beetje lijkt op dat van een fastfood restaurant is het net een treetje hoger. Er is bediening aan tafel, de inrichting is een soort van industrieel. Het eten komt trouwens wel even snel als in een fastfood restaurant. Ideaal voor de snelle hap dus, voor lang natafelen is dit niet het adres. Deze bediening volgens mij instructies gehad om mensen bijvoorbeeld limonade te verkopen. Want die limonadevraag werd aan mij gesteld ook aan alle mensen die om mij heen aan het eten waren. Bij mij werkt dit soort dingen altijd averechts, ik hield het dus bij cola.
IMG_6200[1]
Al met al was het een prima maaltijd. Ik was tevreden met mijn keus als vegetariër, want meestal valt er in burgerrestaurants bar weinig te kiezen. Hopelijk worden de prijzen in de toekomst nog iets naar beneden bijgesteld, of ze moeten de producten bijvoorbeeld biologisch maken om de hogere prijzen te rechtvaardigen, dat kan ook.

Je vindt Ellis Gourmet Burger in Rotterdam (Stationsplein 49) en in Amsterdam (Prinsengracht 422) Kijk voor openingstijden, het menu en meer informatie op de website van Ellis Gourmet Burger.

Posted by on 8 september, 2015

LEAVE A COMMENT