Anassa thee

Anassa thee @ Lauriekoek.nl Theeleut als ik ben stond Anassa altijd hoog op mijn lijstje. Hun onderschrift is exceptional Hellenic products en ik zie dan meteen zonnige heuvels en eilanden voor mij; kruidenplanten die wuiven in de zon. Dat kan alleen niets anders dan lekkere thee opleveren denk ik dan. Hun huisstijl is ook geweldig. Ingetogen grijs met zwart-witte pentekeningen en een vleugje goud hier en daar. Dat spreekt mij enorm aan. 

Een feest voor het oog

Als je de verpakking opent is het ook weer een feest voor het oog. Een theezakje met daarin een houtenstokje om het zakje in je glas te hangen. Heel chic. Anassa thee @ Lauriekoek.nl

Alle kruiden zijn biologisch (en gecertificeerd) en zoals het onderschrift al doet vermoeden komen ze allemaal uit Griekenland. Volgens de tekst op het blikje is Griekse kruiden bekend om zijn goede kwaliteit kruiden, waarin het goede klimaat en de vruchtbare grond terug te proeven zijn. Anassa maakt kruidenthee met een enkel kruid zoals munt thee en verveine thee maar ook mengsels met namen zoals pure symmetry en pure happiness.Anassa thee @ Lauriekoek.nl

Anassa thee @ Lauriekoek.nl

Anassa thee @ Lauriekoek.nl

Typisch Grieks

Veel van de kruiden in de Anassa thee. zoals salie hebben sowieso een Mediterraan karakter. Er zijn ook Anassa ingrediënten bij die iets minder bekend zijn in Nederland. Carobe bijvoorbeeld, zoals in de pure symmetry, is ook een Mediterraans ingrediënt. In Nederland kennen we het alleen als een chocoladevervanger, maar het wordt ook als zoetmiddel, chunks en pulp gegeten. In Malta wordt het specifiek rond het vasten voor Pasen gegeten.Anassa thee @ Lauriekoek.nl

Berg thee

Mountain tea ken ik ook als typisch Grieks hoewel het volgens volgens Wikipedia ook voorkomt in Centraal Europa, Azië en de Balkan. Het is mij bekend onder de naam sideritis, wat in het Grieks zoiets betekend als “hij wie van ijzer is gemaakt”. Het smaak ook in mijn beleving licht ijzerachtig, maar het het heeft ook iets kruidigs, dus laat je door mijn smaakbeschrijving niet afschrikken. Er worden aan mountain tea allerlei medicinale eigenschappen toegekend, waaronder het verlagen van stress. Nou moet ik zeggen dat ik op de bank zitten met een kop thee sowieso al ontspannend vind.

Pure freshness

Ik heb alle mengsels uitgeprobeerd en ik heb twee duidelijke favorieten waaronder pure freshness, een mengsel van pepermunt en citroenverbena. Het grappige is dat ik allerlei kruidenmengsels heb gedronken maar dat ik deze combinatie zelf denk ik nog nooit eerder heb gemaakt. Ik heb wel pepermunt in de tuin, maar geen verbena, na het drinken van deze thee heb ik besloten dat daar verandering in moet komen.

Pure happiness

De andere thee die ik erg lekker vond was de pure happiness. In de grotere verpakking zit een zakje en je kunt de builtjes zelf vullen. Handig als je een grote pot thee wil zetten. Je kunt ook heel mooi de hele gedroogde kruiden zien op die manier. In dit mengsel zit mountain tea, citroenmelisse, salie en pepermunt. Het werkt heel goed samen. Ik vind salie snel overheersen maar hier werkt het heel goed samen met de andere kruiden.Anassa thee @ Lauriekoek.nl

Anassa thee @ Lauriekoek.nl

Anassa thee @ Lauriekoek.nl

Anassa kun je vinden bij Holland & Barrett en bij Stach. Voor meer informatie over Anassa en de verschillende soorten thee kun je terecht op de website van Anassa.

Posted by on 3 april, 2021

2 Comments

 • Ann

  24 augustus, 2023

  Hey Laurie,

  Weet jij ook waar ik de anassa thee online kan bestellen? Ik vond ‘m enkel op een wat onbetrouwbare website en op de website van anassa zelf, maar dan betaal ik 22€ verzendkosten.

  Bedankt voor je hulp!
  Ann

  • Laurie

   25 augustus, 2023

   Dit merk was ooit te koop bij Holland en Barrett maar die hebben jammer genoeg heel veel theemerken uit het assoriment gegooid. Als blogger heb ik helaas niet perse een lijst van verkoopadressen paraat. Ik kan je dus niet verder helpen.

LEAVE A COMMENT