Magimix IJsmachine

IMG_2921[1]
Zoals jullie wellicht weten ben ik een echte keukengadgetfreak. Ik loop warm voor alles waar een stekker aan zit met knopjes. Ongeveer een jaar geleden leende ik een Versapers een sapcentrifuge, om vervolgens bijna een maand lang sapjes te maken en te drinken. Nu heb ik een Magimix ijsmachine te leen. Een uitstekend apparaat om bij de hand te hebben zo met dat warme weer lijkt mij.

Ik heb een oranje apparaat maar hij is er ook in andere kleuren verkrijgbaar. Het is tevens ook niet de zelf vriezende variant. Dat betekent dat de hele onderkant van het apparaat in de vriezer moet en dat is een flinke emmer! Ik heb de helft van mijn vriezer inhoud bij de buren in de vriezer mogen doen, ten behoeve van mijn ijsexperimenten (met dank aan mijn buren!). Een ander aandachtspunt is de invrieskracht van de vriezer. Gelukkig heeft mijn vriezer genoeg sterren, de sterren geven de vrieskracht aan. Voor de Magimix ijsmachine heb je een vriezer nodig met 4 sterren (een vriezer die tot min 18 graden kan).

De ijsmachine kan niet in de vaatwasser en het gedeelte met de motor erin, de deksel kan niet worden ondergedompeld in water. Schoonmaken met een doekje dus, al kost dat niet bijzonder veel moeite omdat er weinig uitsteekt. Het invriezen van de emmer duurt 12 uur, het daarna laten draaien van het ijs ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het recept.
Natuurlijk heb ik allemaal recepten gezocht in mijn kookboeken maar ook op het internet, er is zo veel mogelijk. Zowel op vegetarisch als veganistisch ijsgebied. Morgen meer over mijn ijsavonturen met de Magimix ijsmachine!
IMG_2923[1]

Oh, mocht je deze ijsmachine willen aanschaffen hij kost ongeveer 190 euro en is te koop bij alle goede keukenspulspeciaalzaken zoals Duikelman in Amsterdam en Kookpunt in Rotterdam.

Posted by on 24 juli, 2014

LEAVE A COMMENT