Oot granola

Oot Granola @ Lauriekoek.nlLaatst vond ik ineens dit pakje van Oot granola op mijn deurmat. Ik heb al eens eerder een doosje granola van ze gekregen, alleen kwam het er toen om en of andere reden niet van om hier aandacht aan te besteden, al heb ik de granola destijds wel verwerkt in dit recept. Hoog tijd voor een herkansing. Ik kreeg  twee variantentoegestuurd: limited edition pumpkin spice en limited edition keto granola. 

Het verhaal van Oot

Oot is ontstaan omdat Valentine van der Lande wilde ontbijten met iets dat gezond en lekker is, maar helaas alle muesli die je destijds in de supermarkt kon en nu nog steeds kunt kopen, bevat heel veel suiker. Bovendien betekent dat ook een hoop gesleep met pakken muesli als je err dagelijks mee wil ontbijten. Dus bedacht ze een recept voor goede, gezondere granola en een bijpassend bezorgmodel. Oot bevat altijd minsten 30% noten, pitten en zaden, minstens 11% eiwit en 5% vezels én minder dan 10% natuurlijke suikers. Dat is eenderde van de suiker die je in supermarkt granola’s vindt. Oot Granola @ Lauriekoek.nl

Biologisch en glutenvrij

Oot is biologisch en glutenvrij en op basis van haver, maar dat had je uit de naam Oot waarschijnlijk al wel op kunnen maken. Alle ingrediënten zijn biologisch en dragen het biologische label. De muesli is vegetarisch, maar niet veganistisch. Er zit namelijk (kippen)eiwit in de muesli en zorgt onder andere voor de knapperigheid.

Wat vind ik van Oot?

Zelf ben ik meestal niet zo van de muesli, meestal omdat het keihard is en heel gezond smaakt, maar me niet echt met vreugde de dag laat beginnen. Of het bestaat voor de helft uit rozijnen en dat is ook geen feest. Granola is vaak lekkerder, maar ook vaak wel heel erg zoet. Oot granola is in ieder geval lekker, maar niet te zoet. Het voelt niet als een straf om te eten, maar bevat toch de haver en de noten die ik wel graag eet. Het heeft een goede balans in smaken en structuren. Meestal heb ik niet genoeg aan 40 gram, omdat ik het niet vullend vind, maar dankzij de haver en wat plantaardige kwark nu wel.Oot Granola @ Lauriekoek.nl

Je kunt Oot niet in de winkel vinden. Oot wordt verkocht via een thuisbezorgservice. Je kunt de producten online bestellen en thuis laten bezorgen in een doos die door de brievenbus past. Via de website van Oot kun je de granola eenmalig bestellen (om uit te proberen) of eens in de zoveel tijd laten bezorgen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 8 februari, 2020

LEAVE A COMMENT