Moo Free Mini Moos

Afgelopen zaterdag was ik op het Viva las Vega’s festival in Amsterdam. Daar stonden zoveel kramen met lekkere vega producten dat ik niet met lege handen naar huis kon gaan. Ik besloot Moo Free chocolade te kopen, een melkchocolade, maar dan zonder melk. Eerder heb ik al eens witte chocolade geprobeerd van het merk Bon Vita, ook zonder melk. Die was niet lekker: ik heb mijn mond moeten legen in de prullenbak want het voelde net alsof ik plastic at. De melkchocolade van dat merk vond ik ook niet echt melkachtig smaken. Dus toen deze chocolade langskwam greep ik mijn kans. 

De verpakking is sowieso heel erg schattig, een hamster (althans de verpakking noemt hem Hammy) met grote ogen. De reep is vegan, melk vrij, gluten vrij, tarwe vrij en lactose vrij. Ook heeft de reep het veganisme logo en is de reep biologisch en ondersteunen ze eerlijke handel. De ingrediënten zijn: suiker, cacaoboter, rijstmeel en cacaomassa. De emulgator is zonnebloemlecithine. Er zit minstens 42% cacao in en dat is wel normaal voor melkchocola. Voor 3 reepjes van 20 gram betaalde ik 2 euro.

Nu natuurlijk de grote vraag wat is de smaak? Daarop kan ik antwoorden: veel beter dan die van bon vita, hiervan krijg ik het echte melkchocolade gevoel! Geen spoortje plastic smaak kan ik jullie verzekeren.

Ik kocht de chocolade reep bij http://www.veganchocolatestore.nl. Alles op de site is, zoals de naam van de site al doet vermoeden, veganistisch maar ook vaak geschikt voor mensen met een allergie. Heel handig!

Posted by on 6 juni, 2013

LEAVE A COMMENT