Mepal EasyClip

Mepal easy clip @ Lauriekoek.nlMepal heeft wat nieuws: Mepal EasyClip vershouddozen. Ze stuurden mij er een aantal op om uit te proberen. Als er iets is wat bij mij thuis altijd welkom is, is het wel bakjes. Of het nu is om eten in in te vriezen, op te warmen, of eten mee naar het werk te nemen of in mee te geven. In huize Lauriekoek zijn altijd wel bakjes in gebruik. Dus de Mepal EasyClip bakjes uitproberen is geen enkel probleem.

Sluit met een klik

Misschien vraag je je af wat is er precies nieuw? Nou het zijn bewaardozen met een deksel die met een klik sluiten en weer openen. De deksel zit er luchtdicht op, je kunt hem op zijn kop houden en er loopt niets uit. Ze zijn er in glas en in plastic, je kunt dus zelf kiezen voor welk materiaal je gaat. De vershouddozen kunnen in de vriezer, de glazen variant kan in de oven, de plastic en de glazen variant kunnen in de magnetron. Je kunt de deksel laten zitten. Wel even de clip openen en de stoom die ontstaat kan zo ontsnappen.Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Verschillende maten en kleuren Mepal EasyClip

Er zijn drie soorten Mepal EasyClip kleuren in de plastic variant: nordic sage, nordic white of nordic black. Er zijn 5 maten van 450 ml tot 2250 ml; van een kleine snack tot avondmaaltijd voor meerdere personen. Wat ik persoonlijk heel handig vind, is dat op de onderkant de inhoud van de bakjes geprint staat. Lang niet alle merken doen dat. De deksels zijn doorzichtig zodat je goed kan zien wat er in zit en omdat er bij de deksels niets uitsteekt kun je ze heel goed op elkaar stapelen. De deksels passen op zowel de plastic als de glazen bewaardoos van dezelfde maat.
Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Glas kan zo de oven in

Ik vind het heel handig dat het glas (zonder deksel) in de oven kan, zo hoef je je eten niet over te scheppen als je het in de oven wil verwarmen. Glas heeft ook als voordeel dat als je graag eten maakt met bijvoorbeeld geelwortel, of een ander sterk kleurend ingrediënt, wat je het er zo weer af wast. Plastic heeft dan weer als voordeel dat het lichter is, handig als je een maaltijd wil meenemen naar je werk om hem daar op te warmen in een magnetron. Na gebruik mogen beide typen vershouddozen kunnen in de vaatwasser.Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Reserve-onderdelen

De Mepal EasyClip verhouddozen worden in Nederland gemaakt en in elkaar gezet in sociale werkplaatsen. Wat ik ook erg kan waarderen: je kunt bij Mepal onderdelen los bestellen, dus als je een deksel kwijtraakt van een van je bakjes, dan is het bakje niet in een klap waardeloos. Je bestelt gewoon een nieuwe, wel zo duurzaam. Dat geldt trouwens niet alleen voor de deksel van de Mepal EasyClip, maar voor vrijwel alle Mepal producten.

Ik vind de nieuwste Mepal bewaarbakjes een aanwinst in mijn keuken op bakjesgebied. Gek genoeg had ik nog geen enkel bakje dat een luchtdicht kon sluiten en met deksel en al in de magnetron kan. Best gek eigenlijk hè voor iemand die zegt dat er niets mis is met de magnetron. Nu is dat dus rechtgezet en dat is heel praktisch. Het is handig dat je kunt kiezen tussen plastic of glas. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Ik was al fan van de Cirqula serie, maar ook deze bakjes zijn heel handig.Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Mepal easy clip @ Lauriekoek.nl

Je kunt de Mepal EasyClip bestellen bij Mepal zelf, en is verkrijgbaar bij Mepal verkoopadressen.

Posted by on 8 mei, 2023

4 Comments

 • Pieter Bergwerff

  27 december, 2023

  Deksel van Mepal Easyclick éénmaal in de vaatwasser en het deksel is nu krom, sluit niet meer af!

  • Laurie

   27 december, 2023

   Mijn bakjes en deksels zijn al minstens 20 keer in de vaatwasser geweest en trekken niet krom. Wat je kan doen is even contact opnemen met de klantenservice van het merk Mepal. Of met de plek waar je de bakjes hebt gekocht. Zij kunnen je probleem dan aanhoren met je meedenken en eventueel een oplossing bieden. Succes!

 • Bart

  4 maart, 2024

  Bij mij problemen in de magnetron. Stoomventiel gesmolten nadat ik een kliekje had opgewarmd. Mepal geeft niet thuis en claimt dat het staat op de site (staat er soms, maar iig niet bij bol) dat het maximaal twee minuten is. Dus NIET kopen als je op zoek bent naar een magnetronbestendig bakje.

  • Laurie

   5 maart, 2024

   Het staat inderdaad op de website van Mepal en volgens mij staat het ook in de handleiding van het bakje zelf. Zelf heb ik in ieder geval nog geen problemen gehad met het ventiel. Je kunt natuurlijk bij twijfel ook nog de hele deksel van het bakje verwijderen. Volgens mij heeft ieder magnetron bakje met ventiel uiteindelijk wel restricties die vertellen hoe lang en op welk wattage je mag verwarmen.

LEAVE A COMMENT