Mepal Cirqula kommen

Mepal Cirqula @ Lauriekoek.nlAls enthousiast kok ben ik ook een bewaarbakjes enthousiasteling. Wat is er beter dan in een keer een paar porties koken en wat achter de hand te hebben? Het hebben van een verzameling bewaardozen en doosjes beschouw ik dan ook als een grote rijkdom. Door de jaren heen heb ik er heel wat verzameld en gebruikt. Nieuw in mijn verzameling zijn de mooie bakjes (kommen?) van Mepal uit de Cirqula serie. 

kritisch op bewaarbakjes

Als je Lauriekoek al langer volgt weet je dat ik vrij kritisch ben op mijn bakjes. Het materiaal moet van mij bpa vrij zijn bijvoorbeeld. De bakjes van Mepal waren voor mij niet altijd van het juiste materiaal. Helaas, want ik vond ze wel vaak cool, ik vond de Cirqula serie ook meteen mooi toen ik hem zag. Goed nieuws: De kommen zijn gemaakt van polypropyleen en dat staat op mijn lijst van veilige plastics. Op de kommen zelf staat ook nog aangegeven dat ze bpa vrij zijn. Ik wilde ze meteen hebben.

Nu zijn er ook materialen die geen plastic zijn, zoals glas en rvs, dat klopt en die heb ik ook. Toch zijn die niet altijd overal geschikt voor. Zo heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat glazen schalen heel zwaar zijn als je ze ergens mee naar toe wil nemen. Als ik eten ergens mee naar toe neem, want ik graag doe dan heb ik het idee dat mijn armen centimeters langer zijn geworden tegen de tijd dat ik ergens aan kom. Rvs kan deuken en vooral de heel grote kommen kunnen behoorlijk prijzig zijn in de aanschaf.

Cirqula een kom voor alles

De Circula kommen van Mepal zijn bedoeld voor de hele “cirkel of use” de schalen kunnen in de koelkast of de vriezer, in de magnetron (zonder deksel!) en op tafel en in de vaatwasser. Het materiaal is onbreekbaar en de kommen voelen echt substantieel aan. Het ziet er zonder deksel ook gewoon uit als een fatsoenlijke kom, niet als een zielig plastic bakje. De grotere varianten lijken zonder deksel en een bescheiden beslagkom. De deksels zijn doorzichtig zodat je kunt zien wat er in zit. Ik heb gemerkt dat dit heel belangrijk is bij het bewaren van voedsel, als je het kunt zien, voel je veel meer urgentie om wat er in het bakje zit op te maken.Mepal Cirqula @ Lauriekoek.nl

Lekvrij, nestbaar en met raampje in de deksel

De deksel is lekvrij, je voelt ook dat hij goed om de kom gaat, dat kost weinig moeite. De kommen passen in elkaar, als de grootte dat toe laat natuurlijk. Zo heb ik een trio bestaande uit een bakje van 2250 ml waarin die van 750 ml en 350 ml passen. Handig bij het opbergen! De kom van 2250 past niet in die van 3000 ml van die hebben van boven dezelfde grootte. De inhoudsmaat van de bakjes staat trouwens op de onderkant in ml en oz. Zelf vind ik dat altijd fijn, dan hoef ik niet iets ergens in te gieten om er achter te komen dat iets niet past.Mepal Cirqula @ Lauriekoek.nl

Made in Holland

Op de onderkant van de Cirqula kommen staat “made in Holland”. De kommen komen uit Nederland, Lochem om precies te zijn. Wat ook goed is om te weten: je kunt deksels ook los bestellen. Handig als je een deksel kwijtraakt bij een picknick of op de camping, je bakje is dan niet plotseling waardeloos geworden. Ik ben echt dol op fabrikanten die losse onderdelen aanbieden, zodat dingen langer meegaan. Iedereen zou dat eigenlijk gewoon moeten doen.Mepal Cirqula @ Lauriekoek.nl

Zelf heb ik dus 4 kommen in verschillende maten en in verschillende kleuren. Natuurlijk is er ook gewoon grijs, zwart of wit als je dat wil, of andere maten hoewel de 3000ml wel de grootste is. Mijn persoonlijke favorieten de donkerrode kleur (nordic berry) en de groene (nordic lime) omdat ik daar lichte 60’s vibes van krijg. Ik heb mijn kommen nu al een tijdje in gebruik en ik ben erg tevreden, ik vind het handig dat ik er eten uit kan serveren en zelfs mijn grote royale salades passen in de 3000ml versie. Ik vind het een aanwinst in mijn keuken.Mepal Cirqula @ Lauriekoek.nl

Mepal Cirqula @ Lauriekoek.nl

Je vindt de cirqula serie van Mepal bij kookwinkels bij Blokker, Fonq en ze worden uiteraard verkocht op de website van Mepal zelf (daar heb je volgens mij ook de meeste keuze).

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 23 juni, 2019

2 Comments

 • Hanneke

  24 juni, 2019

  Ik heb de kommen meteen besteld. Lijkt me een mooie aanvulling op mijn voorraad bakjes. Kon ik ook meteen een dekseltje voor mijn afvalbakje bijbestellen (kwam er achter dat ook die los leverbaar is. Dat is idd altijd erg fijn).

  • Laurie

   24 juni, 2019

   Veel plezier ermee! Mijn kommen zijn momenteel allemaal gevuld met in stukjes gesneden fruit. Zo probeer ik te hitte door te komen. Bij Mepal hebben ze zelfs een service waarbij je voor spullen die uit productie genomen zijn soms nog reserve onderdelen kan krijgen. Super handig.

LEAVE A COMMENT