T-Bottle

T-Bottle @ Lauriekoek.nlJe gelooft het niet maar ook in de zinderende zomer temperaturen drink ik graag thee. Ik neem mijn thee ook graag mee. Op het gebied van duurzame herbruikbare opties is er nu iets nieuws: T-Bottle. Een glazen dubbelwandige fles met bovenop een apart reservoir voor de thee. Zo kun je de fles als een soort zandloper omdraaien om de thee te laten trekken en weer omdraaien als je thee klaar is. Ik probeerde hem uit. 

Wat is een T-Bottle?

De T-Bottle bestaat uit drie delen: een dubbelwandige glazen drinkfles, een middenstuk met een zeefje en een klein glazen reservoir voor losse thee. Het RVS zeefje in mijn T-Bottle is vrij grof, maar ik heb begrepen van de producent dat ze het iets fijner gaan maken. Dit om te voorkomen dat er kleine stukjes thee in je thee terecht komen. Zelf vind ik dit niet zo’n probleem, ik schep wel vaker gewoon losse thee zonder zeefje in een beker.T-Bottle @ Lauriekoek.nl

T-Bottle @ Lauriekoek.nl

T-Bottle is er in verschillende kleuren, het is dan het midden gedeelte met het zeefje wat een andere kleur heeft. Het glas is gewoon altijd dezelfde kleur glas en de glazen gedeeltes kunnen in de vaatwasser. De inhoud van de fles is 300ml, een lekkere kop thee dus. Alles schroeft makkelijk in en uit elkaar.  De T-Bottle is bestand tegen vloeistoffen van +110 tot -18 graden Celsius, je kunt dus prima ijsblokjes in je koude drankje doen. Als je de fles goed in elkaar draait lekt hij niet, om het zeefje zit een ring om dat te voorkomen. Glas is wat zwaarder dan bijvoorbeeld aluminiu,  maar laat geen dubieuze stofjes los en het drinkt erg prettig. T-Bottle @ Lauriekoek.nl

T-Bottle @ Lauriekoek.nl

Warme of koude dranken

Je kunt in het theegedeelte natuurlijk ook gember, verse kruiden of fruit doen. Je kunt er wam (kokend)water in doen, maar ook koud water. Thee koud laten trekken is ook heel lekker, al kost dat wel wat meer tijd dan het laten trekken van warme thee. Het een een paar uur, het andere minuten. Ik vind het een slim idee om de fles zo te ontwikkelen dat je de thee kan laten trekken maar ook weer kan scheiden. Zo hoef je geen ondrinkbaar sterke thee te drinken. Veel thee wordt als je het oneindig laat trekken ook gewoon bitter en onaangenaam.

Er komen steeds meer coole herbruikbare alternatieven bij. Als je graag onderweg of aan je bureau thee of kruidenthee drinkt is dit een goede optie. Het thee reservoir is heel makkelijk te legen. Door het dubbelwandige glas brand je je niet, Al kun je het natuurlijk niet zomaar vol met heette thee aan een kind geven. Dat spreekt voor zich. De fles is ook een echte eye-catcher. Zelf merk ik dat als ik een herbruikbaar alternatief mee naar toe meeneem veel mensen willen weten wat het is, hoe het werkt en wat ik van vind. En omdat ze zelf ook opzoek zijn naar alternatieven voor wegwerp. Fijn om te merken!

Meer informatie over de T-Bottle en verkoopadressen vind je op de website van Style de Vie Authentique

 

Posted by on 6 augustus, 2019

LEAVE A COMMENT