Lyre’s pink London spirit


Ik kreeg vandeweek van Lyre’s een prachtig valentijnspakket toegestuurd, met daarin een fles Lyre’s pink London spirit, een tonic en een soda. Plus nog meer spulletjes om de cocktail een succes te maken. Met alles in huis kon ik dus meteen aan de slag om een prachtig roze drankje voor mezelf en mijn vriend te bereiden. Alcoholvrij!

Alcoholvrij

Ik met Lauriekoek al een tijdje bezig met mijn missie om allerlei alcoholvrije drankjes te proberen. Ik heb er al een aantal geprobeerd, maar het merk Lyre’s kende ik nog niet. Het is een merk met een hele lijn alcoholvrije dranken, waarvan de pink london spirit er een van is. Ze hebben dus ook non alcoholic bourbon, gin en zelfs absinthe. Alles verpakt in hele mooie flessen met dieren erop. Heel fancy.

Lyre’s

Alle dranken van Lyre’s zijn geschikt voor veganisten,  ze bevatten weinig alcohol (minder dan bijvoorbeeld kombucha en rijpe bananen) en zijn ultra low calorie. De merk naar komt van de Lyre bird, een Australische vogel die er om bekend staat geluiden te imiteren. Het gezang van andere vogels maar ook bijvoorbeeld het geluid van mobiele telefoons. Omdat het merk alcoholvrij is, maar wel de originele dranken met alcohol nadoet, vind ik dit een slim gevonden merknaam. Ik geloof dat ze ook niet als missie hebben de dranken 100% na te doen, ze noemen het op hun website een “hommage” aan een bepaalde drank

Essences en destillaten

Hoe maak je dan een alcoholvrije drank vraag je je misschien af? Op de website van Lyre’s hebben ze het over een combinatie van destillaten, essences en extracten. Als je op het etiket leest zie je bijvoorbeeld gefermenteerd druivensap staan, of hibiscusextract en uiteraard ook een natuurlijk ook een natuurlijk kleurstofje voor het mooie roze kleurtje. De dranken zijn dan wel “low calorie” er zit wel suiker in. In in de pink London spirit zit 2 gram suiker per 100 ml. Let wel: die mix je vaak daarna natuurlijk nog wel met dranken waar vaak meer suiker in zit. Lyre maakt voor de low calorie claim ook gebruik van de versies van de dranken met alcohol.

Altijd mixen

Nu vraag je je misschien af hoe smaakt het puur? Die vraag krijg ik wel vaker van mensen die weten dat ik verschillende alcoholvrije alternatieven heb geprobeerd. Het antwoord op de vraag is bij eigenlijk alle alcoholvrije versies van iets: niet puur drinken. Je moet het mixen om het tot zijn recht te laten komen. Dat is goed om te weten voor dat je tot aanschaf over gaat. Een fles is niet het totaal pakket. Er moet vrijwel altijd een sapje een soda of een tonic of een combinatie van dit alles bij. Nou vind ik dit bij veel alcoholhoudende dranken ook zo, maar bij de alcoholvrije dranken geldt dit dus altijd.

Een fijne lichte cocktail

Hoe smaak het dan gemixt Ik heb dit uitgeprobeerd met het recept van de Pink Gin Spritz, zoals die in het pakket was bijgeleverd, Dit is een mix van de alcoholvrije spirit met tonic, sodawater, schijfjes citroen, (gevriesdroogd) rood fruit en ijs. Mijn vriend vond de smaak vrij licht, maar ik vond de smaak van rood fruit, hibiscus en een beetje roos erg aangenaam. Niet heel sterk, precies goed. Zelf zou ik er niet te veel ijs in doen, want ik ben bang dat de smaak dan te verdund raakt en naar de achtergrond verdwijnt. Ik zou er wel het rode fruit in doen, wat het recept van de maker voorschrijft en ook de schijfjes citroen zijn een goede toevoeging. Citroen maakt in ieder drankje iets fris los. Het rode fruit dat een tijdje in een drankje heeft liggen weken opeten is overigens ook erg lekker.

Je kunt alle variante die Lyre’s verkoopt vinden op hun website, waar ze ook een webshop hebben waar ze ze verkopen. Je kunt er ook verkoopadressen vinden. In Nederland worden de dranken an Lyre’s onder andere bij Gall&Gall verkocht.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 14 februari, 2022

LEAVE A COMMENT