Lakrids by Bülow – Christmas edition

Lakrids by Bülow @Lauriekoek.nlDrop en chocolade behoren beide tot mijn snoepfavorieten. Waar ik van chocolade erg kan genieten van de duurdere single-estate soorten, is dat met drop niet anders. Wat helemaal hemels is, is de combinatie van drop en chocolade. Ik houd dan ook erg van de dropballetjes van Lakrids by Bülow. Er zijn in de loop der jaren diverse concurrenten die een soortgelijk product op de markt hebben gebracht, maar geen van allen haalt het bij deze. Speciaal voor de feestdagen heeft Lakrids by Bülow twee nieuwe smaken aan het assortiment toegevoegd en die wilde ik maar wat graag uitproberen.

Ik kreeg er twee opgestuurd van het dropmerk: Butter cookie en Frozen. Speciaal voor kerst, al weet ik vrij zeker dat deze potjes ruim voor kerst op zijn. Nou moet ik zeggen dat ik normaal ook al niet klaag over de keuze in smaken, maar speciale edities zijn altijd leuk.
Lakrids by Bülow @Lauriekoek.nl

Frozen

Hoe smaak de kou, dat weet ik niet, maar Frozen in dropballetjesvorm smaakt romig en naar candy cane. Drop combineert echt een goed met de mintsmaak van candy canes.Lakrids by Bülow @Lauriekoek.nl

Butter cookie

Dit heeft weinig met Nederlandse boterkoek te maken of van die zandkoekjes. De associatie is meer met gingerbread en speculaas vanwege de speculaaskruidenachtige smaak.. Ik herken kaneel, witte chocolade en karamel. Dit is echt mijn favoriet van de twee verschillende balletjes, het smaakt naar kerst, niets overheerst en de combinatie met drop is echt heel erg lekker.Lakrids by Bülow @Lauriekoek.nl

De kerstchocolade is los in potjes te koop maar ook in cadeausets. Er zijn ook Lakrids by Bülow adventskalenders. Dit jaar was ik iets te laat met het aanschaffen ervan. Een goede reminder voor volgend jaar om er dan wel op tijd aan te denken dus. Je kunt Lakrids by Bülow vinden bij delicatessenwinkels, warenhuizen en online op hun website (tot 15 december gratis verzenden).

Een extra gratis tip alvast voor de zomermaanden, mocht je ooit in de gelegenheid zijn om het ijs van Lakrids by Bülow te proberen, doe dat! Het is bruinzwart softijs met de meest goddelijke drop maak ooit. In Nederland is het niet te krijgen, ik at het in Düsseldorf, bij officiële Lakridswinkel. Ze verkopen het alleen in de zomerperiode en ik hoop zo dat het er volgend jaar ook weer is.

Posted by on 11 december, 2022

LEAVE A COMMENT