Bear Nibbles

IMG_8070[1] Ik ben inmiddels een paar keer bij Duitse supermarkt keten Veganz geweest. Je weet wel die veganistische supermarktketen die ook een vestiging in Amsterdam zou openen vorig jaar. Die vestiging die kwam niet maar een product dat ik er graag kocht Bear fruit Yo yo’s zijn inmiddels verkrijgbaar in Nederland bij supermarkten Albert Heijn en Jumbo. Tijd dus om er een blogpost aan te wijden

Gezoet met fruitsuiker

De verpakking is al leuk een klein koffertje met daarin zakjes met daarin per twee verpakte rolletjes. De rolletjes zijn op fruitbasis en zijn gemaakt van bijvoorbeeld appel, peer en framboos. Er zit behalve suiker uit het fruit geen suiker in. Ze zijn lekker zoet maar niet te zoet en het is leuk dat het echt een soort dropveter rolletjes zijn die je uit kunt rollen als je dat als kind zou willen.

Veganistisch en voorzien van feitjes

In elke zakje zit een kaartje met daarin feitjes over een land. In Engeland zijn er naast fruit Yo Yo’s ook nog paws en claws te koop., een soort fruit snoepjes en ook nog ontbijtgranen, maar die heb ik in Nederland nog niet gezien. Kinderen kunnen Bear snoepjes eten vanaf 12 maanden. Ze worden geproduceerd in een omgeving waar geen kruisbesmetting heeft kunnen plaatsvinden met bijvoorbeeld noten of melk of soja of tarwe. Wat handig is voor mensen met een allergie. En ze zijn geschikt voor veganisten.

IMG_20170116_205943

Veel lekkerder dan een uitgedroogd stuk papaya

Een koffertje met 10 fruit Yo Yo’s kost 3 Euro. Dat is niet supergoedkoop maar gedroogd fruit is dikwijls best aan de prijs. Zelf vind ik dingen als supertaaie stukjes gedroogde mango of papaya geen traktatie. Dit wel! Er zijn verschillende varianten waaronder framboos, appel en mango. Het is leuk om te zien dat er voor mensen die liever geen gelatine willen eten steeds meer opties bijkomen. En hoewel sommige producten van Veganz nu bij Abert Heijn verkrijgbaar zijn, zou ik het nog steeds leuk vinden als er daadwerkelijk een Veganz supermarkt geopend zou worden in Nederland. Laten we hopen dat ze meelezen!

Meer over Bear Nibbles kun je vinden op hun website.

Posted by on 16 januari, 2017

LEAVE A COMMENT