Kineta Matcha

Kineta Matcha @ Lauriekoek.nlIn mijn omgeving ken ik vrijwel niemand die matcha, alias groene theepoeder drinkt. Het wel hier en daar verkrijgbaar, meestal in de vorm van en fascinerend groene cappuccino met een bijzondere smaak. Je kunt het natuurlijk ook in een ijsje, koekje of drankje verwerken en dat laatste is precies wat Kineta matcha heel slim heeft gedaan. 

Een matchagroene kleur

Kineta is een matchamerk. Ze verkopen het bepaald niet goedkope poeder en alle ceremoniële accessoires die erbij horen op hun website. De flesjes zijn felgroen, wat meteen de juiste associaties oproept. Ik verwacht dan ook een felgroene drank uit de flesjes te zien stromen. Grappig genoeg is het eerder de kleur van limonade. Wonderlijke hoe de kleur van een flesje je kan beïnvloeden.

Kineta matcha appel en citroen

Ik heb twee smaken, een kineta matcha met appelsmaak en een kineta matcha met citroensmaak. Ze zijn biologisch en geschikt voor veganisten. Het is met recht limonade met 9 gram biologische rietsuiker, dus dat het woord energy op het etiket staat vind ik niet zo gek. Een flesje, ongeacht de smaak bevat maar liefst 1 gram matcha. Daarom vind ik het ook niet zo gek dat ik die noch in de appel nog in de citroen kineta matcha proef. Er zit simpelweg niet genoeg in.Kineta Matcha @ Lauriekoek.nl

Vanille en citroen

Natuurlijk smaken de drankjes zelf wel ergens naar. De kineta met Siciliaanse citroen heeft een heel aangename citroensmaak en bevat daarnaast vanille. Die ruik je echt als je met je neus boven het drankje hangt. En hoewel het an sich geen voor de hand liggende combinatie is, vind ik het wel lekker, die zuurheid van de citroen met die typische zoetheid van de vanille. Net als matcha is vanille geen goedkoop ingrediënt, dus dan zit er in ieder geval iets in wat bijzonder is. Er zit ook citroenolie in waarschijnlijk voor extra citroengeur.Kineta Matcha @ Lauriekoek.nl

Groene appel

De appelvariant smaakt ook lekker, het doet me in de verte aan apfelschorle (een Duitse drank van prikwater met appelsap) denken. Hoewel hij wel veel zoeter is, heeft hij wel die frisse smaak van appel. Naast 1 procent matcha en appel zit hier geen bijzondere olie of smaak bij. Ik zou dus voor de citroen gaan als je op zoek bent naar een bijzonder drankje en voor de appel als je niet zo avontuurlijk bent aangelegd.

Lijkt op Luscombe

Het grappige was dat deze dranken mij vagelijk bekend voorkwamen maar ik kon niet goed bedenken hoe dat kwam. Toen ik zag dat ze gemaakt waren door Luscombe ging er bij mij een belletje rinkelen. Van Luscombe heb ik vaker drankjes geprobeerd voor Lauriekoek.nl. De rozenlimonade, maar ook het gemberbier van dit merk vind ik erg lekker. De drankjes smaken naar Luscombe dranken. Geen enkel probleem, want die maken uitstekende limonade en ook prima cider.

Je vindt Kineta Matcha limonade bij winkels als Marqt.

 

Posted by on 20 mei, 2019

LEAVE A COMMENT