Ik at bij Deer Mama de beyond meat burger

Deer Mama @ Lauriekoek.nlEen van de eerste blogpost op Lauriekoek ging over Dophert, de voorloper van Deer Mama. Dat is echt even geleden, fast forward in de tijd en ik bevind me in een plek die me aan een American diner en een barbiepoppenhuis doet denken. Het is er druk het het interieur en het eten is bijzonder Instagramwaardig, om me heen word flink gefotografeerd. Ik ben hier om de befaamde beyond meat burger uit te proberen. 

Deer Mama @ Lauriekoek.nl
Culinaire FOMO

Wie mijn houding tegenover vleesvervangers kent weet dat ik ze vrijwel allemaal geprobeerd heb. Meestal heb ik het niet zo op vleesvervangers. Met een stampot met een vegetarische Unox rookworst kun je niet blij maken. Hoe harder de fabrikanten roepen dat het vlees lijkt, hoe argwanender ik word. Geeft mij maar een vegetarische curry. Waarom ik het dan toch blijf proberen? Ik dat ik ontzettend nieuwsgierig ben. Als ik lees over veganistische burgers die echt “bloeden” zoals de Impossible burger, of over de vlees smaak van de Beyond Meat burger, dat denk ik toch elke keer: stel dat ik wat mis.

Deer Mama @ Lauriekoek.nl
De Beyond Meat burger: Eureka!

Op naar Deer Mama dus, want ik weet dat hij daar op de kaart staat, de burger met alles erop en eraan: pickles, tomaat, het plakje kaas dat er zo lekker nep uitziet, gekarameliseerde ui. Helemaal compleet. Als ik hem besteld heb ruik ik een geur die ik, als ik geen voorkennis had gehad, had herkend als vleesgeur. Vanaf de eerste hap ben ik enthousiast, de burger is stevig, heeft de juiste structuur en een goede rokerige smaak. Hij smaakt niet als een geperste worst hamburger maar heeft echt een bepaalde rulheid en een rose binnenkant. Hij valt niet uit elkaar en heeft geen rare nasmaak. Het is dus mogelijk!Deer Mama @ Lauriekoek.nl

De lat ligt bij mij nu nog hoger

Mijn tafelgenoot die als diehard vegetariër niet zo heel erg naar dingen die naar vlees smaken verlangt vindt het op een randje. Ik vind hem erg lekker, voor mij is het ook zo dat ik vlees an sich niet vies vond of vind, het is meer dat ik weet wat er achter vlees zit, het dode dier. Als ik weet dat dat ontbreek,t vind ik het geen probleem om iets wat er op lijkt te eten, mits het lekker is. En dat is bij de Beyond Burger dus eindelijk zo. De lat voor de andere verkrijgbare vleesvervangers ligt bij mij nu ook meteen weer een stuk hoger. Hiermee kun je vleeseters tenminste echt voor de gek houden.

Genoeg keuze bij Deer Mama

Mocht je nou niet op de Beyond Burger zitten te wachten dan hebben ze bij Deer Mama nog een hele hoop andere keuzes. Pani puri bijvoorbeeld, een Indiaanse snack. Ze hebben Mylk shakes in van die hoge jaren 50 glazen, maar ook cola floats, cocktails, koffie en allerlei verschillende soorten gebak. Oh en soft serve. Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten friet, ik ging voor de zoete aardappelfriet, die prima in orde was. In de cola float meende ik het sojaijs wat ik vroeger altijd at te herkennen, het heeft een sterke sojasmaak. I loved de marachino kers, die had ik al heel lang niet gehad. Deer Mama @ Lauriekoek.nl

Deer Mama @ Lauriekoek.nl

Ik ga zeker nog eens langs

Al met al ga ik zeker in de toekomst weer een keer langs bij Deer Mama, ik ben dan wel vegetariër maar niet iemand die fastfood of suiker mijd. De Beyond Meat burger was erg lekker en ik kan me voorstellen dat ik die in de toekomst graag nog eens zou willen eten. In gezelschap van iemand die al jaren roept dat vegetarische burgers naar karton smaken bijvoorbeeld, om het tegendeel te bewijzen. Maar ook gewoon om opnieuw van de kleurtjes in het interieur te genieten en iets anders van het menu te bestellen.Deer Mama @ Lauriekoek.nl

Deer Mama @ Lauriekoek.nl

Je vindt Deer Mama aan de Ceintuurbaan 71 in Amsterdam. Voor het menu en openingstijden verwijs ik je door naar de website van Deer Mama.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 19 april, 2019

LEAVE A COMMENT