Heinz tomato ketchup pickle flavour

Heinz tomato ketchup pickle flavour @ Lauriekoek.nlOp sociale media zie ik al mensen die denken dat Heinz tomato ketchup pickle flavour een vroege 1 april grap is. Ik begrijp dat wel, het klinkt in eerste instantie best gek, toch werd deze ketchup in november vorig jaar al aangekondigd en hoe lang kan een 1 april grap worden uitgesmeerd? Plus pickles en zeker ook pickle flavour zijn in de mode. Er is chips met augurkensmaak, er is augurkensmaak seltzer en er is augurkensmaak lippenbalsem. Vergeleken met die producten is een ketchup met die smaak helemaal niet zo raar meer.

De ketchup

Heinz is voor mij dé ketchup. Ik heb in mijn leven verschillende soorten ketchup geproefd en meestal halen ze het niet bij die van Heinz. Of er zit teveel bindmiddel in, of het heeft een metalen smaak aan door een teveel tomatenpuree, of de suiker wordt weggelaten waardoor het een soort tomatensaus wordt. Er heeft helaas veel mishandeling plaatsgevonden onder de noemer ketchup. Het lijkt een simpel product om na te maken, maar dat is het niet. Ik weet dat ketchup in een slecht daglicht staat bij sommige mensen, omdat er teveel suiker in zou zitten. Toch vraag ik me af: hoeveel ketchup eet een mens nou bij een gemiddelde maaltijd?
Heinz tomato ketchup pickle flavour @ Lauriekoek.nl

Doorzichtige ketchup bestaat niet

Zelf koop ik eigenlijk altijd de gewone ketchup van Heinz. Er zijn wel varianten met peper en zo, maar die halen het vak niet bij het origineel. Ik kan me ook nog een periode herinneren waarin ze een variant hadden met een groene en een diep paarse kleur. Die waren heel leuk, want zo ervaar je wat kleur met een smaak doet, maar uiteindelijk is dat geen blijvertje gebleken. Er gaat trouwens ook al een tijdje een filmpje en ook foto’s rond van een compleet kleurloze doorzichtige ketchup, maar die bestaat niet. Net zomin als Coca-Cola met pumkin spice of Pringles met Milkyway smaak trouwens. Dat is zijn verzinsels van mensen om lekker snel viral te gaan.

Heinz tomato ketchup pickle flavour

Terug naar een product at wel bestaat. Het ruikt naar ketchup, maar je ruikt ook al wel iets dille-achtigs. Dille is een kruid wat vaak wordt gebruikt bij het maken van augurken, dus logischerwijs daar smaakt deze ketchup ook naar. Hij smaakt ook vrij overtuigend naar augurk, daar ben ik eigenlijk best aangenaam door verrast.Heinz tomato ketchup pickle flavour @ Lauriekoek.nl

Sterke augurkensmaak

Ik denk dat het lekker is op een broodje (vega)burger, maar of ik het nou lekker vind om bijvoorbeeld een frietje in te dopen, daarvoor vind ik de dillesmaak wel erg sterk. Hoewel ik van augurk houd, hoef ik hem wat dat betreft niet zo sterk te proeven bij aardappels Je kunt het als je het niet helemaal vertrouwd natuurlijk ook houden bij een goede augurk en gewone ketchup op je burger.
Heinz tomato ketchup pickle flavour @ Lauriekoek.nl

Heinz tomato ketchup pickle flavour vond hem uiteindelijk bij de Jumbo supermarkt, waar hij ook in het online assortiment te vinden is. Deze is alleen verkrijgbaar in kleine flesjes. Ik weet ook niet of dit een limited edition is of dat hij vast in het assortiment komt. Als je hem zelf wil proberen zou ik niet al te lang wachten.

 

Posted by on 28 maart, 2024

LEAVE A COMMENT