Ginzu spritzer van Bôtan Distillery

Ginzu spritzer @ Lauriekoek.nlIk had deze Ginzu spritzer en andere dranken van Bôtan Distillery al eerder voorbij zien komen op Instagram, toch kwam het er steeds maar niet van om het ook te proberen. Nu de zomer met een laatste toegift bezig is, is het het moment om de fles open te trekken. Want als er een moment is waar op ik dringend behoefte heb aan een alcoholvrij aperitief is het wel op een warme zomeravond. Proost!

Bôtan Distillery

Bôtan Distillery noemt zichzelf superieur, omdat ze geen e-nummers gebruiken of aroma’s, geen conserveermiddelen, geen toegevoegde suikers of alcohol. Hun product bevat vanaf de aanvang geen alcohol, het percentage is dus echt 0,0%. Hun producten zijn allemaal plantaardig, veganistisch zo je wilt. Wat zit er dan wel in? Zelf gekweekte biologische verse producten, die ze zelf destilleren. Met hun technologie vangen ze het hele smaakpalet aan kruiden. Het klinkt mij als culi als muziek in te oren en het maakt ook heel benieuwd naar het product.Ginzu spritzer @ Lauriekoek.nl

Ginzu spritzer @ Lauriekoek.nl

Ginzu spritzer

De Ginzu spritzer met citrus, gember, yuzu en mandarijn valt onder de botanical cocktailslijn van Bôtan Distillery. Hieronder vallen nog drie andere dranken, waaronder een met huacatay, een Peruaanse munt, die trouwens gekweekt in Antwerpen. De andere varianten zijn met shizo, kers, amandel en sakura oftewel kersenbloesem en een pomelo asada met Mexicaanse pepers. Het zijn echt combinaties en ingrediënten die ik niet snel ergens in een drank tegenkom en die ik allemaal graag zou proberen. Over de Bôtanical wyne en spirits heb ik het dan nog niet eens gehad.

Yuzu

Goed, terug naar de Ginzu spritzer een bubbelende drank met een van mijn favoriete ingrediënten: yuzu. Yuzu heeft een hele eigen frisse citrusachtige smaak, bijna iets geparfumeerds. Door verschillende culi platformen al het ingrediënt van 2023 genoemd. Er komen ook steeds meer producten met yuzu bij al vraag ik me van sommige producten af of het er wel inzit. Hier niet hier zit echt yuzusap dus niet van concentraat in. Op het etiket zijn alle biologische ingrediënten aangegeven met een sterretje.Ginzu spritzer @ Lauriekoek.nl

Dwergkwee en gemberwarmte

De geur van Ginzu spritzer doet me op een of andere manier aan geur van dwergkwee denken. Ik houd van kwee dus dat begint voor mij al goed. De smaak is fruitig, zoet, en je proeft citrus maar het heeft voor mij ook een tijmsmaak ook de warmte van de gember is aanwezig plus het geparfumeerde van de yuzu. Er is een bittertje en heeft heeft prik. Het is zeker geen kinderdrank, je slaat het niet zomaar even achterover. Als ik dit in een restaurant geserveerd zou krijgen bij een gerecht zou ik tevreden zijn.Ginzu spritzer @ Lauriekoek.nl

Steeds meer spannend alcoholvrij

Het niet alcoholische dranken segment is zich nog volop aan het ontwikkelen. Waar eerst een pijnlijke stilte viel als ik in een restaurant naar alcoholvrije opties vroeg, zijn er nu vaak wel opties. Kombucha, thee, of een ingekocht alternatief. Waar ik eerst blij was als het een drankje met iets bitters was en geen cola of appelsap, heb ik het idee dat ik nu strenger kan worden in hoe ik iets beoordeel. Dat is net als bijvoorbeeld de ontwikkeling van een volwaardige vegetarische en veganistische keuken. Echt hele coole ontwikkelingen, die ik scherp in de gaten blijf houden.
Ginzu spritzer @ Lauriekoek.nl

Voor meer informatie en verkoopadressen kun je terecht op de website van Bôtan Distillery. Ze hebben op hun website ook een webwinkel waar je de Ginzu sprizter kunt bestellen.

Posted by on 11 september, 2023

LEAVE A COMMENT