Gerookte eieren

Gerookte eieren @ Lauriekoek.nlWat kun je nog verbeteren aan een ei? Niet veel denk ik, je kunt ze bio kopen, of zelfs met demeterlogo. Je kunt ze op allerlei manieren bereiden of ergens in verwerken. Toch is er nu iets nieuws op eigebied, er zijn nu namelijk ook gerookte eieren verkrijgbaar in Nederland.

Koud gerookt

Gerookte eieren zijn zoals gewone rauwe eieren, ze zijn niet voorgegaard. Al verraadt hun mahoniebruine kleur en 60’s druipglazuureffect aan de buitenkant wel dat er iets speciaals aan de hand is. De eieren zijn namelijk koud gerookt en zijn daarom langer houdbaar en nog belangrijker: ze hebben een rokerige smaak gekregen. Waar het vroeger meer de houdbaarheid was waarom voeding gerookt werd, is het nu vooral de smaak.Gerookte eieren @Lauriekoek.nl

Net als gewone eieren

Je kunt gerookte eieren gewoon gebruiken zoals je eieren gebruikt. Dus je kunt er mayonaise mee maken, een omelet, of pannenkoeken. Je kunt ook heel avontuurlijk worden en ze zelfs door zoete baksels gooien zoals brownie. Omdat de eieren volgens de website vrijwel bacterievrij zijn, kun je ze ook veiliger rauw gebruiken. Al die producten krijgen een lichte rooksmaak en daardoor extra diepgang, iets hartigs, iets (ja ik durf als vegetariër dit woord te gebruiken) “vlezigs”.Gerookte eieren @ Lauriekoek.nl

Rook als smaakmaker

In de vegetarische keuken zijn er verschillende bronnen van rokerigheid. Ik heb ze allemaal in huis, gerookt zout, gerookt paprikapoeder, gerookt water en zo nu en dan ook gerookte tofu, al ben ik daar persoonlijk niet zo’n fan van. Met gerookte eieren komt daar nog een bron bij en deze levert zelfs nog eiwit ook. Iedereen weet hoe hij een ei moet gebruiken dus hoewel het iets nieuws is hoort er geen hele nieuwe gebruiksaanwijzing bij. Als je het doosje langzamer gebruikt omdat gerookte eieren niet overal bij passen is dat niet erg want ze zijn dus langer houdbaar.

Ik vond deze eieren in mijn goodiebag na de Culiperslunch. Ik heb nog niet alle producten uit die goodiebag geprobeerd, maar ik denk dat deze eieren mijn favoriete product uit de goodiebag zijn. Er zijn zoveel manieren om de om een ei te gebruiken en dus heel veel manieren om zo meer smaak toe te voegen. Je kunt de eieren kopen bij supermarkt Jumbo en online supermarkt Crisp. Je kunt uiteraard op de website van Smoked egg terecht voor meer informatie en verkooppunten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 3 november, 2021

LEAVE A COMMENT