Geeta’s currypastas en chutney’s

Geeta's Currypasta's en Chutney's @ Lauriekoek.nlHet zal vast geen geheim zijn dat ik van de Indiaanse keuken houd. Veel gerechten maak ik compleet zelf, maar voor currypasta of chutney koop ik wel eens een potje of zakje. Sommige mensen zullen het ongetwijfeld vals spelen vinden, of vinden dat ik nu geen echte “culi” meer ben maar daar haal ik mijn schouders over op. Nu viel het mij laatst op dat er een nieuw merk bij is gekomen. Geeta’s.

Premium mangochutney

Vooral de premium mango chutney schijnt legendarisch te zijn. Nou viel me sowieso op dat deze chutney voor 56% uit mango bestaat. Het merk dat ik normaal koop bevat procentueel minder mango. Dus dat is alvast een goede zaak, het niet voor niets mangochutney lijkt mij. De smaak? Zoet maar ook kruidig, Geeta’s website noemt hem subtiel, ik vind hem niet subtiel. Deze chutney heeft een echt kick! Oh en een heel kruidige smaak, vooral de komijn laat zich gelden. Ook zitten er stukjes hele kruiden in, waardoor je ineens een kruidige hap kan hebben. Wellicht geen aanrader voor moeilijke eters en kinderen.Geeta's Currypasta's en Chutney's @ Lauriekoek.nl

Kruidige komijn

De uienchutney (rechts op de onderstaande foto) is lekker zoetzurig ook deze is flink gekruid, ook hier zijn kruiden als komijn en fenegriek duidelijk aanwezig. Als je iets een instant Indiaanse touch wil geven is deze chutney precies wat je nodig hebt. Dat is meteen duidelijk. Zowel de mangochutney als de uienchutney hebben de structuur van dikke jam, wat ik lekker vind. Zeker als je er mee gaat koken geven de chutney’s een zeker extra kruidige touch aan gerechten.

Geeta's Currypasta's en Chutney's @ Lauriekoek.nl

Currypasta versus Geeta’s currysaus

De currypasta van Geeta’s zitten in een zakje. Het doet aan alsof het een soort kant-en-klaar zakje saus is, maar het is echt gewoon currypasta. Een zakje is genoeg voor twee maaltijden, aldus het zakje en dat klopt wel. Ik gebruik per maaltijd gemiddeld twee lepels curry en dat haal je er wel uit. De currypasta is dunner dan ik gewend ben, het is meer sausdikte dan de dikte van tomatenpasta. De smaak van de tikka massala is wat anders dan ik gewend ben maar wel lekkerer, aromatischer lijkt wel. De currypasta’s smaken ook niet zo zout, wat ik een prettig vind.

Alle producten die ik heb geprobeerd zijn vegetarisch en veganistisch, ze hebben het Engelse vegetarian society keurmerk en het vegan society logo. Er wordt per product ook duidelijk aangegeven of iets glutenvrij is. Alle potjes en zakjes vallen goed op door de opvallende turquoise kleur van de verpakkingen. Tot nu toe heb ik Geeta’s producten alleen gezien bij grote Albert Heijns en online. Je vindt ze in het Aziatische/toko schap.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 1 oktober, 2018

2 Comments

 • Rensie

  9 december, 2021

  Hoi hoi,

  Geeta’s manhochutney is idd echt fantstisch. De AH had t, maar nu niet meer. Heb jij enig idee waar het nu te koop is?? Kan het de chutney wel online vinden, maar benieuwd of jij een winkel weet toevallig. En ook erg benieuwd naar de curry’s! Die kan ik nergens vinden :(

  • Laurie

   9 december, 2021

   Ja Albert Heijn heeft het uit het assortiment gegooid. Helaas. Kelly’s expat shop heeft de chutney’s en de pickles https://www.kellys-expat-shopping.nl/en/search/geeta%27s/ het is een webwinkel en ze hebben drie “echte” vestigingen. De curry zie ik op webwinkels als Amazon, ze zijn dan wel fors duurder dan ze ooit bij de Albert Heijn waren. Dat zou ik er als ik jou was niet voor betalen.
   Er worden in Nederland contant nieuwe producten geintroduceerd en ook weer uit het assortiment genomen. Ik heb daar als blogger weinig invloed op. Ik heb ook geen stocklists of andere informatie.

LEAVE A COMMENT