Boekrecensie: Dierenrijk Kleurboek (Kleur Jezelf Kalm)

kleurboek01 Ik ben alweer toe aan mijn tweede kleurboek! Kleurboek, vraag je je misschien af, kleurboeken zijn toch bedoeld voor kinderen? De meeste kleurboeken die je in de winkel vind zijn dat wel, toch komen daar steeds meer kleurboeken speciaal voor volwassenen bij. Waarschijnlijk (her)ontdekken steeds meer mensen hoe leuk het is om te tekenen en te kleuren.

Nu is er dit boek met een speciaal dierenthema van Millie Marotta, een illustrator uit Wales. Ze houdt van de natuur en van buiten zijn. Flora en fauna voert dan ook de boventoon in haar werk. Waar andere kleurboeken vaak samengesteld zijn uit stockfoto’s en tekeningen van losse ontwerpers, is dit hele kleurboek helemaal van haar hand. De tekeningen zijn prachtig, ze zijn bijna te mooi om in te kleuren! Millie geeft in haar inleiding nog verschillende tips over materiaalgebruik. Van haar hoef je te fijne patronen niet kleur voor kleur in de kleuren. Maar zoals ook zij al aangeeft: uiteindelijk is het je eigen keuze. Je mag er helemaal jouw kleurboek van maken.kleurboek04
kleurboek02kleurboek03
Er zijn losse tekeningen, er zijn mandala-achtige vormen en pagina’s gevuld met patronen. Allerlei planten en dieren komen voorbij, denk bijvoorbeeld aan kevers, zeeleeuwen, spechten, olifanten, papegaaien, madeliefjes of klaprozen. Aan het eind zijn een paar pagina’s leeg gelaten om je eigen ideeën te tekenen. Ook de schutbladen zijn bedrukt met een patroon, dus zelfs dat kun je inkleuren als je dat wil.

Het boek is vierkant, lekker groot van vorm en het papier is lekker dik zodat het niet doordrukt. Er zijn gedeeltes waarop je lekker kunt priegelen maar er zijn ook tekeningen waarbij je nog net iets grotere vlakken hebt. Heel soms staan er aanwijzingen bij een tekening gedrukt zoals: “er zitten allemaal haartjes op deze motvlinder, ontwikkel zelf een patroon”.kleurboek05kleurboek06kleurboek07

Dit is een heerlijk boek om mee op reis te nemen of om voor de vakantie aan te schaffen. Als je alle planten en dieren op de 96 pagina’s in dit boek van een kleur zal willen voorzien ben je wel even bezig en tijdens het kleuren kunnen je gedachten lekker afdwalen.

Dierenrijk Kleurboek (Kleur Jezelf Kalm)
Millie Marotta
Uitgeverij: Karakter
€ 9,99

Posted by on 16 december, 2014

1 Comment

  • Daniëlle

    16 december, 2014

    Ik heb er een paar en kleur veel te weinig. Deze is wel erg mooi!

LEAVE A COMMENT