Etrias Kookexpert

etrias02Soms vind je een supertof mailtje in je mailbox, zoals de uitnodiging van Kookexpert, een webshop van Etrias om enkele artikelen uit de webshop te reviewen. Ik zag al snel dat ze spullen van Riess verkochten en Le Creuset, kortom veel merken die ik zelf graag gebruik en waarvan ik weet dat de kwaliteit deugd, dus ik zei ja. Om alles optimaal uit te testen, koos ik voor een aantal producten om een taart mee te kunnen bakken en voegde ik daad bij woord.

Mijn keuze was gevallen op een taartvorm met losse bodem van Riess, een paletmes van Jamie Oliver, een spatel van Le Creuset en een maatlepelset van Oxo. Alles werd vlot en goed verpakt bij mij thuis bezorgd. Het kwam iets later omdat de spatel nog besteld moest worden, maar daar werd duidelijk over gecommuniceerd.

Jamie Oliver

Het paletmes van Jamie Oliver is een mooi groot paletmes zonder zo’n knikje (waardoor het meer op een troffel lijkt). Dat knikje zit in de meeste paletmessen, omdat er zo minder snel glazuur op het aanrecht komt als je je paletmes even neerlegt. Ik vind dat niet zo prettig smeren, ik werk liever met een recht paletmes. Die zie je helaas wel wat minder vaak in de winkel.etrias07

Oxo

De Oxo maatlepels koos ik omdat ik hier al een hele prettige dunschiller met een hele fijne grip dit merk heb. Ooit is die grip bedacht door Sam Farber, voor zijn vrouw die last had van artritis. De lepels hebben dus ook een goede grip en een speciaal systeem waardoor ze makkelijk aan elkaar te klikken zijn en van elkaar af te halen. Er zit een haak aan waarmee je eventueel ook de lepels kan afstrijken. Voor het preciezere bakwerk.
etrias09

etrias10

Le Creuset

Le Creuset is bekend van de pannen, maar maakt onder andere ook spatels, zoals deze in de kleur Chiffon Pink en daar was ik heel benieuwd naar. Ik ben meestal geen fan van spatels gemaakt van twee materialen, omdat ze minder goed schoon te maken zijn. De reviews waren positief en ze hebben gelijk. De kop zit heel strak op het houten handvat. Hij houdt lekker vast door de vorm van het handvat en hij past goed bij mijn Le Creuset pan.etrias03

Riess

Riess is een van mijn favoriete merken. Ik heb er een mooie blauwe pan van en een braadsleetje voor in de oven. In die laatste bak ik al graag taart, laatste nog deze naar een recept van Ottolenghi. Ging prima! Vandaar dat ik er graag nog een ronde taartvorm van wilde en hier is ie dan. Het is geen springvorm, je kunt de bodem van onder indrukken en zo de taart uit de vorm drukken.

etrias01

etrias04

Taart

Goed, dan het bakken van de taart. Dit verliep als een zonnetje. Ik houd van goede spullen in de keuken en dit zijn aanwinsten. De bakvorm heb ik trouwens even ingevet ik doe dat met alle bakvormen, als het recept dat aangeeft (en vrijwel ieder recept geeft dit aan). Op de onderkant een cirkel bakpapier leggen kan ook een hoop ellende voorkomen ongeacht wat voor bakvorm. Ik spreek uit ervaring. etrias05

etrias06

etrias08

Alles uit deze review kun je dus vinden bij Etrias Kookexpert, dat spreekt vanzelf. Naast deze artikelen heeft Kookexpert een uitgebreid assortiment aan kookartikelen, van diverse kwalitatief hoogstaande merken in hun webshop. En nu ga ik mijn taart opeten.

Posted by on 12 januari, 2018

LEAVE A COMMENT