Een Nieuwe Snijplank

SnijplankEen tijd geleden, toen ik het plezier van het werken in de keuken met een scherp mes nog niet had ontdekt, had ik een snijplank. Een mooie glanzende zwarte snijplank van het merk epicurean. Naast een filosofische stroming waarbij geluk centraal staat is het ook een merk snijplanken. Een hele tijd was het koek en ei tussen mij en de snijplank. Hij was makkelijk schoon te maken, dun en geuren zoals knoflook en ui trokken er niet snel in, tot hij zwarte schilfers begon af te geven. Ik vroeg me af was er aan de hand was. Dat bleef gissen tot ik de importeur tegen kwam. Die vroeg “heb je er wel een scherp mes op gebruikt?” en oei dat was een goede vraag. Ik en daarop moest ik wel toegeven dat ik dat toen nog niet bijster belangrijk vond.
SnijplankNu ben ik in het bezit van een snoezig klein snijplankje van gerecycled karton. En een wat scherper mes dan toen. Ik kan dus weer een hele tijd vooruit. Ik vind overigens dat ook mijn mes nog wel wat beter kan. Dus mochten jullie nog goede tips hebben over waar je het beste een goed het liefst ook nog esthetisch verantwoord mes kan vinden, ik houd me aanbevolen.

Het plankje kan je kopen bij kookwinkels zoals Oldenhof en Duikelman

Posted by on 7 oktober, 2013

1 Comment

  • Daniëlle

    7 oktober, 2013

    Een echt scherp mes heb ik ook niet. Laatst gebruikte ik even een heel goed mes van iemand anders, wat een verschil! Hij staat sindsdien op mijn verlanglijst.

LEAVE A COMMENT