Recept: Supersnelle Havermout

HavermoutMet havermout kun je, zeker in wintermaanden een lekker warm en voedzaam ontbijt creëren. Het kan soms lijken alsof havermout een tijdrovend iets is om te bereiden, maar eigenlijk valt dat heel erg mee. Hierna volgt de manier waarop ik havermout klaarmaak. Als je geen grote eter bent, neem dan de helft van de hoeveelheden.

  • 80 gram havermout (ik neem altijd biologische havermout)
  • 250 ml plantaardige melk naar keuze (bijvoorbeeld soja amandel of rijst)
  • zoetmiddel naar keuze (honing, agavestroop of een beetje suiker)
  • toppings naar keuze (bijvoorbeeld rozijnen, fruit, kaneel, kokosvlokken)

Doe de havermout en plantaardige melk met elkaar in een pan en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en roer drie minuten lang in de zachtjes pruttelende havermout. Blijf roeren,  anders brand het aan! Na drie minuten moet de havermout gaar zijn. Mocht hij nog een beetje te hard zijn roer dan nog een halve minuut boven een matig vuur. Doe de havermout in een kom en bestrooi het met wat je lekker vindt.

Havermout is ook volledig glutenvrij verkrijgbaar, o.a. van het merk Lieke is Vrij en Rosies. Als je die merken niet gebruikt is de havermout besmet met gluten en dus niet 100% glutenvrij. Liever een koud ontbijt met havermout? Probeer mijn ontbijtsmoothie met havermout.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 13 januari, 2014

LEAVE A COMMENT