Dynamic Food

Er de laatste tijd diverse leuke initiatieven in Arnhem opgedoken zoals Roofgarden, een mobiele, volledig per fiets vervoerbare tuin die, de afgelopen maand op het dak van een parkeergarage was gesitueerd en Dynamic Food, een initiatief van Annelou van Griensven, waarin leegstand in de stad wordt gekoppeld aan lokaal geproduceerd eten. Dynamic Food had vorig jaar een pop-up lunchcafé aan de Turfstraat. Een tijdelijke plek voor lokaal en bovenal erg lekker eten en allerlei interessante lezingen. Momenteel wordt Dynamic Food ingezet als cateringservice op diverse locaties en er is nog ander nieuws: Er komt namelijk een boek uit over lokaal eten, keuzes die je als consument kan maken en hoe je zelf je omgeving beïnvloed. Er wonen steeds meer mensen in de stad, hoe ziet de toekomst van ons eten er straks uit?

Dat zijn het soort vragen die worden beantwoord door onder andere Mac van Dinther (Volkskrant), Jago van Bergen (Bergen Kolpa architecten), Janno Lanjouw (Food Film Festival), Joost Reus (innovatienetwerk) en Marije Vogelzang (Food Designer). Zij geven hun visie over de toekomst van ons eten. Daarnaast zal het boek zijn voorzien van diverse recepten en spannende fotografie. Ook komt er een uitgebreid verslag van de Dynamic Food superstreekweken. Hiervoor hebben twee teams ieder een aantal dezelfde gerechten gemaakt, waarbij een team de producten zo lokaal mogelijk heeft ingekocht en het andere team de boodschappen bij de supermarkt heeft gedaan. Deze uitdaging was te volgen op de Facebook en Twitter.

Niet alleen de inhoud van het boek word bijzonder, ook de financiering, die vind namelijk plaats door middel van Crowdfunding.  De laatste tijd zijn er veel leuke initiatieven die plaats vinden met behulp van crowdfundgeld. Je kunt al investeren vanaf 10 euro, maar als je Dynamic Food helpt met bijvoorbeeld 35 euro krijg je het boek, dat wordt gesigneerd, je naam wordt in het boek vermeld en je krijg een ansichtkaart met een van de vele mooie foto’s uit het boek. Een prima deal lijkt me. Voor meer informatie over het boek en om een bijdrage te doen klik je hier op deze link!

Posted by on 29 juli, 2013

LEAVE A COMMENT