Sonsbeekmarkt

Sonsbeekmarkt


Elke eerst zondag van de maand tref je in het Sonsbeekpark in Arnhem de Sonsbeekmarkt aan. Dit is geen doorsnee markt, maar een gezellige bijeenkomst van diverse creatieve ondernemers met allerlei bijzondere, eerlijke en leuke producten, voornamelijk op voedsel gebied, lokale muzikanten en activiteiten voor kinderen. Het is zeer de moeite waard om er eens een rondje te lopen, de kans dat je met lege handen naar huis gaat is niet groot. Hoewel de samenstelling van de markt nog wel eens verandert, is de Sonsbeekmarkt nog steeds op zoek naar nieuwe initiatieven die er graag een kraam willen huren en deel willen uit maken van een in korte tijd tot begrip uitgegroeide markt voor Arnhem en omgeving.

Alhoewel we het hier niet over een supergrote markt met honderden kramen hebben, is het al haast onmogelijk om met een bezoek over iedere kraam iets te kunnen zeggen, omdat er achter ieder kraam wel een bijzonder verhaal schuil gaat. Toch wil ik jullie een korte impressie geven van een aantal van mijn favorieten.


Desemenzo is sinds vorig jaar een van de redenen om naar de Sonsbeekmarkt te komen. Bakker Edwin Klaasen heeft zich toegelegd op het bakken van het perfecte zuurdesembrood en dat is ook wat je krijgt. Het 100% speltdesembrood is een aanrader, evenals het #amarenekersenamandelspijsvleugjebanketbakkersroom wat een ideaal kerst-, paas- of welk-feest-dan-ookbrood is.

 


Ook deze keer stonden er enkele kramen met kruiden en specerijen in alle soorten en maten. Van samengestelde theemixen en etherische olie tot kruidentherapie, of je kunt gewoon specerijen komen, afkomstig uit een weckpot waar veel aandacht en huisvleit in is gestoken. Hibiscusblad, vrouwenmantel, noem het maar op, het is er te krijgen bij Spices & More. Over huisvleit gesproken, Het Theekamp beperkt zich niet alleen tot de verkoop van kruiden, je kunt er ook superschattige zelfgemaakte knuffelbeesten krijgen.
Naast creatieve ondernemers, zijn de mensen van Het Theekamp vooral hele aardige mensen. Zelfs nadat we al een gratis kopje (eigen) thee hebben gekregen, kregen we deze ook nog eens mee voor thuis. Ideaal voor een komende Sonsbeekmarktloze zondag.

 

Andere hoogtepunten van de markt in vogelvlucht:

Dé kraam waar je allerlei duurzaam speelgoed en producten zoals de dopper en de keepcup en mooie bamboe snijplanken kunt kopen.

 

De koffiekraam van BeansXL, waar de koffiebonen nog live worden gebrand en gemalen (klaar terwijl u wacht) en waar je ook bijzonder goede chocolade en mooie boodschappentassen kunt krijgen.

 

Pieman niet te vergeten. Echt lekkere pies, vers en warm en ook veel vegetarische opties. Mocht je ze tegenkomen op de volgende Sonsbeekmarkt, of op een markt bij jou in de buurt, probeer dan vooral de vegapie met een linzencurryvulling. Teleurstellingen uitgesloten.

 

En er waren dan nog vele aanbieders van lokale producten, veel chocolade (ook raw). Je kon je opgeven voor een zeer lokaal groentepakket, glühwein of pastinaaksoep uit een vrolijk vormgegeven bus.

De Sonsbeekmarkt is een prima markt om op een rustige zondagmiddag eens langs te gaan en omdat het in een mooi en groot park ligt, kun je het combineren een rondje door het park.

Tot slot wil ik jullie het volgende niet onthouden. Toen we naar huis liepen stuiten we namelijk nog op een gevalletje pril geluk, de lente is nog niet eens compleet losgebarsten maar toch heeft een van de plaatselijke nijlganzen blijkbaar al jonkies.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 7 maart, 2013

2 Comments

 • Doortje

  9 maart, 2013

  Wat een leuke blog heb je! Ik ga hier vaker koekeloeren. Wanneer het weer nog mooier wordt stap ik op mijn fiets, en ga ik zeker deze markt bezoeken!!

  • Laurie

   13 maart, 2013

   Hoi! Bedankt voor je compliment, jou blog kende ik al, leuk dat je mijn blog ook hebt gevonden. De sonsbeekmarkt is een fijne plek, wie weet kom ik je nog eens tegen. :-)

LEAVE A COMMENT