Dr. Hauschka Douchecrème Amandel

Dr. HauschkaVandaag een recensie van Dr. Hauschka’s amandel douchecrème zoals jullie dat van mij gewend zijn. 6 dagen nadat ik ben begonnen met het gebruiken van de douchegel attendeerde een Oostenrijkse collegablogger mij erop dat WALA, het moederbedrijf van Dr. Hauschka op dieren test. Uiteraard heb ik ook dat voor jullie uitgezocht. Waarschijnlijk is dit voorlopig dan ook de laatste recensie van Dr. Hauschka producten op m’n blog.

Dr. Hauschka is een household name en in mijn kleine huishouden gebruik (of liever gezegd gebruikte) ik de producten graag en vaak. Ik eet graag amandelen dus de keus voor douchegel met amandel was snel gemaakt. Amandelen ruiken een beetje zoetig als je ze maalt en deze douchegel ruikt dan ook een beetje zoetig. Aangenaam en zeker niet overheersend. De douchegel schuimt licht en voelt een beetje olieachtig aan, hij ontvet de huid niet te agressief. De douchegel heeft het Natrue keurmerk en het BIDH keurmerk die beiden garanderen dat het product aan bepaalde natuurlijkheidsvoorwaarden voldoet.Dr. Hauschka

Wat is er nu aan de hand met WALA vraag je je misschien af? Zoals je misschien wel weet is WALA niet alleen het bedrijf achter Dr. Hauschka, maar verkoopt het ook geneesmiddelen. Die geneesmiddelen moeten getest worden volgens Europese regelgeving en die testen gebeuren op dieren. Nu zegt Dr. Hauschka zelf dat ze een apart onderdeel van het bedrijf zijn, en er voor de cosmeticaproducten niet op dieren wordt getest. Zie hier het standpunt van WALA aangaande dierproducten en haar producten. Aan dat laatste twijfel ik ook niet trouwens.

Toch bezorgd het mij een dubbel gevoel, ik ben ook een van de klanten die ophield met kopen bij The Body Shop toen zij werden overgenomen door L’Oréal. L’Oréal test immers op dieren en dat beïnvloed het gevoel wat ik bij The Body Shop krijg. Het beeld dan ik van Dr. Hauschka heb is nu ook gekanteld, plus ik heb geneesmiddelen gekocht bij WALA in de veronderstelling dat deze proefdiervrij waren, dat ik er achteraf achter kwam dat dit niet zo is, vind ik heel erg vervelend.

Er is genoeg cosmetica te koop die wel aan mijn (in ogen van anderen misschien vrij strenge) principes voldoet, bij andere bedrijven. Toch zijn er genoeg bedrijven die misschien een soortgelijke constructie hebben als WALA of zoals The Body Shop waar ik geen weet van heb. Toch probeer ik elke keer weer opnieuw de beste keuze te maken. Wat vinden jullie? Als je de keuze hebt, waar koop je dan het liefst?

Posted by on 2 april, 2014

3 Comments

 • Petra

  5 april, 2014

  Dat is inderdaad niet zo leuk dat men op dieren test…ik word daar ook niet echt heel vrolijk van!

 • Anne-Miep

  7 april, 2014

  Jammer zeg! Ik geloof dat ook Weleda ook niet meer zo diervriendelijk lijkt als het ooit was omdat ze ook op de Chineese markt zijn gaan verkopen waar het verplicht is om op dieren te testen. Bizar… waarom gaan al die merken ineens de “verkeerde” kant op?

  • Laurie

   7 april, 2014

   Weleda heeft zich inmiddels teruggetrokken van de Chineese markt. Als je het volledige statement daarover wil lezen dan kan dat in deze blogpost https://lauriekoek.nl/?p=2359
   Waarom merken de “verkeerde” kant op gaan weet ik niet. Gelukkig zijn er nog steeds genoeg producten die je met een gerust hart kan kopen.

LEAVE A COMMENT