Boekrecensie: De Complete Vegetarische Keuken

Complete Vegetarische KeukenElke keuken heeft een goed basiskookboek nodig, een dik boek met recepten om makkelijk op terug te vallen. De Compleet Vegetarische Keuken van Rose Elliot is zo’n boek. Het kwam voor het eerst uit in 1985 maar is nu helemaal herzien.

Dit boek zit barstensvol recepten variërend van makkelijk tot uitdagend. Er staan recepten in uit allerlei landen. Soepen, salades, drankjes, hoofdgerechten, broodbakken, alles is eigenlijk wel vertegenwoordigd. Zo staan er bijvoorbeeld Thaise bonenkoekjes in, piperade, chana dahl en goulash. Er staan vaak ook opties bij om te variëren zodat het aantal recepten wat in het boek staat eigenlijk nog groter is.Complete Vegetarische KeukenComplete Vegetarische Keuken

De index werkt erg goed in dit boek, dat is erg belangrijk want zo kun je snel een recept vinden bij bijvoorbeeld een voor jou onbekende groente. Wel zo belangrijk! Ook wordt er met behulp van symbooltjes aangegeven of een recept al dan niet veganistisch is en of een gerecht bijvoorbeeld ingevroren kan worden. De ingrediënten die worden gebruikt zijn over het algemeen makkelijk verkrijgbaar.

Zoals in de meeste dikke kookboeken staat niet bij ieder gerecht een foto. In mijn ogen is dat niet echt een probleem, de grote hoeveelheid informatie en recepten die het boek bevat maken dat in mijn ogen ruimschoots goed. Ook vind ik dat er behoorlijk wat veganistische opties bij zitten. Het boek bevat niet alleen maar gerechten die enorm op zuivel en eieren leunen. Iets wat nog wel eens het geval is bij vegetarische kookboeken.Complete Vegetarische KeukenComplete Vegetarische Keuken

Als je alle gerechten uit dit 400 pagina’s tellende boek gaat koken kun je met dit boek jaren vooruit. 35 euro well spend!

De Complete Vegetarische Keuken
Rose Elliot
Veltman Uitgevers
€35

Posted by on 14 december, 2013

LEAVE A COMMENT