Clif repen

Clif repen @ Lauriekoek.nl
Sinds niet al te lange tijd kun je Clif repen bij de Appie vinden en dat maakt mij best blij want ik eet er zo nu en dan wel eens eentje. Op de voorkant zie je een persoon die avontuurlijk aan een berg hangt en zo moet je deze repen ook zien. Een energierijk tussendoortje voor als je actief bezig bent of bent geweest.

Geschikt voor veganisten

Een reep van 68 gram bevat 10 gram proteïne. De repen zijn gezoet met rietsuikerstroop er zijn ook verschillende vitamines aan toegevoegd. Er zijn 6 verschillende smaken die volgens mij informatie allemaal geschikt zijn voor veganisten en dus ook voor vegetariërs. Persoonlijk houd ik erg van de smaak blueberry crisp, maar eigenlijk zijn ze allemaal niet te versmaden. Gek genoeg zijn de Clif repen niet biologisch (er zit geen logo op en er wordt niets organic genoemd) terwijl ze er op hun blog wel vertellen hoe belangrijk biologisch voor ze is als merk.
Clif repen @ Lauriekoek.nl

Nu weet ik toevallig dat Clif bar in het buitenland ook gelletjes voor tijdens het hardlopen maakt en speciale pre workout snacks. Ze sponsoren daarmee ook ultramarathonloper en veganist Scott Jurek. Die energie voeding en gelletjes zijn hier dan weer moeilijk te vinden. Jammer want specifiek veganistische sportvoeding is in Nederland sowieso moeilijk te krijgen.

Een hoop energie

Een reep is een flinke broek om weg te werken en geeft een hoop energie. Ik zou hem niet samen met brood of veel fruit op kunnen. Het is een maaltijd op zich voor mij. Het is een handig formaat om mee te nemen en ik draag er dus meestal een in mijn tas voor als zich een enorme honger aandient en het houdt je op de been. Een ander positief punt is dat hij niet al te snel uit elkaar valt in zijn verpakking. Niets is erger dan een een energie reep die in stukjes uiteenvalt als je hem wil opeten. Helaas is dat bij menig reep nog wel eens het geval.

Ik zou zeggen go Appie, hoe meer opties hoe beter en fijn dat ik mijn Clif reep niet meer per se bij Veganz in Essen hoef te kopen natuurlijk! Een reep van 68 gram kost, in Nederland althans, €1,75.

Posted by on 19 april, 2016

LEAVE A COMMENT