Boekrecensie: The Green Kitchen

Ok eerlijk is eerlijk, The Green Kitchen is al een tijdje uit als kookboek, het was alleen enorm lastig om een exemplaar te bemachtigen. Ik ving bot bij boekhandels, bij een tweedehands verkoper, zelfs bij een buitenlandse verkoper. Maar toen had ik ineens beet! (er kwam namelijk een herdruk van het boek). Niet lang daarna hoorde ik de geruststellende plof van een boek wat op de mat valt. Wellicht ken je dit boek wel als Green Kitchen Stories, van hun geweldige blog

De foto’s zijn zo mooi en je wil het eten wat op de foto staat altijd meteen maken het ziet er zo goed uit. Dit boek bezorgt je echt een soort feelgood-gevoel. Alle recepten zijn vegetarisch, er zitten ook veganistisch en glutenvrije opties bij die goed zijn aangegeven. Groente speelt duidelijk een hoofdrol in dit boek. Er worden vernieuwende combinaties met bijvoorbeeld groente of fruit gegeven, maar ook wordt er zo nu en dan gebruik gemaakt van superfoods  zoals chiazaad en chlorella.

De meeste gerechten die in het boek staan zijn nieuw, ze zijn dus niet eerder gepubliceerd op de website van Green Kitchen Stories. Wel is besloten om de favoriete gerechten die wel eerder op de website zijn gepubliceerd in het boek op te nemen. De gerechten in het boek zijn health-minded, maar zeker niet moeilijk of hippie-achtig. De schrijvers vinden dat natuurlijke dingen zoals hele granen, goede vetten, fruit en groente de kern van een gezond dieet zijn. Ze geven ook handige tips over wat je in de voorraad kast zou moeten hebben.

Van Green Kitchen Stories is ook een app verkrijgbaar. Het boek, de blog en de app zijn allemaal in het Engels. Dit is zo’n boek, waarvan ik, net zoals bij Supernatural Every Day niet begrijp waarom het niet in Nederland in het Nederlands word uit gegeven (er zou wat mij betreft namelijk best een markt voor zijn). Gelukkig heb ik geen probleem met ’t Engels. Mocht er een Nederlandse druk van het boek uitkomen dan horen jullie dat natuurlijk van mij!

Posted by on 2 augustus, 2013

2 Comments

 • Sara

  7 januari, 2014

  Een tijdje geleden zag ik op Luise haar instagram dat ze het ook in het Nederlands gaan uitgeven 😉 HOERA!

  • Laurie

   7 januari, 2014

   Klopt er komt een Nederlandse vertaling uit, uiteraard lees je er ter zijner tijd meer over op mijn blog. 🙂

LEAVE A COMMENT