Boekrecensie: Kleur Jezelf Kalm – Tropisch Paradijs

IMG_5983[1]
Afgelopen week had ik even een kleine mini blogvakantie ingelast, als voorbereiding op mijn de grotere blogvakantie die ik binnenkort neem. Dit kleurboek viel op de mat, ik pakte mijn verzameling viltstiften erbij en kleurde meteen de eerste twee kleurplaten in. Hoppa! Kleuren is niet alleen ontspannend, het is ook verslavend!
IMG_5973[1]
Als ik zo’n mooie pagina zie, dan smeekt dat gewoon om wat kleur. Dit is het tweede boek van Millie Marotta, ook bekend van het Dierenrijk Kleurboek. Waar dat boek meer over Europese planten en dieren ging, gaat het nu vooral om planten en dieren die je vindt in tropische gebieden, zoals flamingo’s, cactussen, palmbomen, papegaaien. Het past heel goed bij de zomer en de temperaturen van afgelopen tijd.
IMG_5955[1]
Het papier is lekker dik, zodat je viltstiften niet door de pagina heen drukken. Er staan kleurplaten in die twee pagina’s in beslag nemen, zoals mandala’s. Je kunt het zo gedetailleerd maken als je zelf wil. Je zou elk los dingetje een andere kleur kunnen geven, of je kunt ze gewoon als een vlak inkleuren. Ik vind de kleurboeken van Millie er echt uitspringen qua originaliteit. Het zijn geen stockafbeeldingen het zijn echt tekeningen gemaakt om in te kleuren. Millie is dan ook niet voor niets een illustrator.IMG_5968[1]
IMG_5967[1]
Zelf teken en schilder ik ook graag, toch kleur ik ook graag de kleurplaten van anderen in. Ik hoef niet na te denken, behalve over welke kleuren ik leuk naast elkaar vind staan. Relaxter kan bijna niet. Ik ken ook mensen in mijn omgeving die het kleuren van kleurboeken gebruiken om een moeilijke tijd door te komen. Het kleuren biedt voor hen echt afleiding in moeilijke tijden. Zo zie je maar, hoe iets simpels een groot effect kan hebben. In het voorwoord laat Millie Marotta ook weten dat veel mensen haar hebben verteld over wat het inkleuren van haar tekeningen voor hen betekend heeft en dat ze dat mooi vindt om te horen.
IMG_5991[1]
Bij mij vullen de pagina’s zich in rap tempo met kleur, ik kom deze zomervakantie wel door! Om zelfs de kleinste details te kunnen kleuren heb ik zelfs speciale extra dunne (1mm) viltstiften gekocht. Je kunt die vinden bij de betere kantoorhandel, of hobbyspeciaalzaak. Het kleurboek zelf vind je uiteraard in de betere boekhandel.

Kleur Jezelf Kalm – Tropisch Paradijs
Millie Marotta
Uitgeverij Karakter
9,99
IMG_5954[1]

Posted by on 27 juli, 2015

2 Comments

 • Sofie

  27 juli, 2015

  Ooooh wat fijn, ik hou ook van kleuren. Mijn geheime tuin en het betoverende woud vind ik ook prachtige boeken. Ik heb het eerste boek van Millie Marotta.

  • Laurie

   27 juli, 2015

   Als je het eerste boek fijn vond, dan vind je het tweede boek ook leuk. Dat weet ik zeker.

LEAVE A COMMENT