Boekrecensie: Delicious. Hét Groenteboek!

IMG_7511[1]
Ik ben een groot liefhebber van groenten. Niet altijd geweest trouwens, vroeger rende ik keihard weg als er groente op mijn bord lag maar alles is goed gekomen. Inmiddels vind ik een avondmaaltijd zonder groenten eigenlijk niet compleet. Dat is ook niet erg want met groenten kun je eindeloos variëren. Nu is er ook een Delicious groenteboek. Hetzelfde als het saladeboek maar dan met.. juist.

Delicious, zoals het tijdschrift maar dan als kookboek

Het zijn allemaal recepten uit de Delicious en van allerlei mensen die in de loop van de tijd meegewerkt hebben aan Delicious. Het is dus een interessante mix. Het boek is niet helemaal vegetarisch, maar wat vegetarisch is, staat duidelijk aangegeven met een v. In dat geval zal je wel zelf moeten opletten dat je vegetarisch gestremde kaas gebruikt.

Indeling per groente

Het boek is ingedeeld in verschillende groentes per hoofdstuk, bladgroenten, vruchtgroenten, uien, bonen en peulen, stengels en kiemen, kool en knollen en wortels. Voor-, hoofd- en lunchgerechten, alles staat door elkaar. In de index staat trouwens ook aangeven wat vegetarisch is. Dus dat is ook makkelijk zoeken voor de vega’s onder ons. Zowel in het hoofdstuk zelf als in de index, waren alle kookboeken (en restaurants!) maar zo duidelijk qua wat er vegetarisch is.

Beter dan het tijdschrift

Het ziet eruit en voelt ook als een Delicious vol met recepten, maar ik vind het handiger om iets als dit te kopen als vegetariërs dan een tijdschrift. Qua tijdschrift kan ik soms echt misgrijpen qua recepten met Delicious, met dit boek heb ik veel meer recepten en dus ook veel meer vega keus. Handig! Of het nou bloemkoolsoep, bietenpilav, witlof tarte tartin betreft.

Mocht je twijfelen wat wanneer in het seizoen is, dan vind je voorin nog een handig overzicht. Er kan nu al van alles geoogst worden in de tuin, maar als straks het oogstseizoen helemaal losbreekt, wordt het echt een groot groentenfeest. Het is dan altijd fijn om uit allerlei recepten het lekkerst klinkende recept te kunnen kiezen.Door het hele boek heen staan fijne foto’s (niet bij ieder gerecht) en ook leuke tekeningen van groenten.

Je zult voor sommige dingen zoals vers pastadeeg, balsamico azijn of een specifieke kaas wellicht naar een speciaalzaak moeten, maar over het algemeen kun je het met een supermarkt en eventueel een natuurwinkel in de buurt allemaal prima koken.

Al met al een lekker boek en aanrader voor mensen die van Delicious houden, maar niet iedere uitgave in hun bezit hebben. Er zijn ook andere delen over bakken, en een over bijvoorbeeld het maken van salades. In het boek zit ook een bon voor korting op een abonnement. Ook handig.

IMG_7513[1]

Delicous. Hét Groenteboek!
Diverse Auteurs
Uitgeverij Fontaine
€ 17,95

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 30 augustus, 2016

LEAVE A COMMENT