Bio Beurs 2017

.IMG_8089 Afgelopen woensdag was ik op de Bio Beurs in Zwolle en nee je hebt niets gemist. Het is een beurs die vooral bedoeld is voor producenten en winkeliers, maar de pers is ook welkom, dus dat betekende dat ik als blogger ook welkom was. Voor mij zijn dit de de krenten in de blogpap, want ik heb een leuke en ook interessante dag gehad, waarin ik ook weer veel leuke nieuwe dingen tegenkwam. Je kunt op de beurs zelf niets kopen en soms is dat jammer, want sommige producten wilde ik meteen mee naar huis nemen om over te bloggen. Gelukkig bleef er nog genoeg over om te proeven, te bekijken en over te praten. Hieronder volgt een selectie van wie en wat er zoal was te vinden.

Zeewier en kombucha

Voordat ik naar de beurs ging vroeg ik mij af of het mij zou lukken om trends te ontdekken in biologisch voedselland. En ik denk dat dat mij wel gelukt is. Het zijn vooral trends waarvan ik afgelopen tijd al een sprankje heb gezien, zoals het eten van zeewier, meer veganistische producten, fermentatie en bijzondere alcoholvrij drankjes zoals kombucha, ijs thee en een soort energy drink met chiazaad.

IMG_8087

IMG_8091

IMG_8093

Deze muesli van I Just Love Breakfast uit België was geweldig, ik had best de hele proefbokaal mee willen nemen. 🙂

IMG_8082

Veganistische chocolade van Vivani

Er komen twee nieuwe veganistische chocolades aan van Vivani, ook daar had ik best het een en ander van mee naar huis willen nemen, want chocolade. Chocolade kan altijd.
Even geduld dus, en wachten tot de dingen ook daadwerkelijk in de winkel liggen, ik heb een paar dingetjes gekregen die ik de komende tijd al kan laten zien. Dus dat is tof, verder ben ik net als jullie gewoon consument.

IMG_8098

IMG_8097

Een andere Laurie

Op de bakkerstand van Zonnemaire kwam ik trouwens een andere Laurie tegen (ja Laurie is mijn echte naam en in Nederland zijn er nou eenmaal niet zoveel van ons), die vertelde dat ze sinds een tijdje veel veganistische opties hebben en er stond ook veganistisch gebak om te proeven wat erg lekker was. Zo zie je maar, het loont om ergens om te vragen. Andere high lights qua smaak waren voor mij kokosmelkkefir en kokoswaterkefir, kombucha van Captain kombucha en biologische sriracha.

IMG_8088

IMG_8095

Boerderijspul en scherpe messen

Tussen de stands voor het eten stonden ook nog aanbieders van landbouwwerktuigen, aanbieders van kippenvoer en andere aanverwante boerderijdingen. Pootaardappels, dat soort dingen. Ook was er de stand van Muhlermesser, dat zijn de messen waar Wouter Klootwijk altijd zo enthousiast over is en ik snap nu waarom, het zijn superdunne super scherpe messen. Ik dacht trouwens dat al hun messen konden roesten maar ze hebben ook van de meeste messen een niet-roest variant. Allemaal met handvaten van duurzaam hout. Goed om te weten.

IMG_8092

Klederdracht op de Bio Beurs

Ik spotte ook nog een groepje dames in klederdracht en ik houd van klederdracht. Dat moest dus op de foto, ik zag een paar mevrouwen wel ietwat zenuwachtig achteruit schuifelen, omdat ze er niet op wilden maar in het voorbijgaan knipoogde er later wel een naar me. Ik heb niet met de gesproken dus ik ben nog steeds benieuwd wat ze er deden. IMG_8090

Sappige kiwi’s

Zelf ben ik op mijn beurt volgens mij gefotografeerd terwijl ik een kiwi at. Ja terwijl het sap over mijn kin droop, want wie kan er nou ooit een kiwi eten zonder iets te morsen? Naar die foto ben ik niet opzoek gegaan om hem hier te delen, zo ben ik dan ook wel weer. Ik wist trouwens niet dat kiwi’s aan een soort bladerdak groeien zoals op de beurs was nagebouwd, leuk om te zien.

IMG_8080
Ook voor cosmetica was hier en daar aandacht, ik spotte onder andere een nagellak die ik al een tijd wil reviewen en een oude bekende: namelijk Urtekram de shampoo met nordic berries is binnenkort in de winkel te vinden.

IMG_8081

IMG_8085

IMG_8084

Spliterwtensoep en bananenpannenkoekjes bij de stand van De Nieuwe band. In de soep zat wat sriracha, superlekker, ik ga dit binnenkort proberen na te apen.

IMG_8094

Volgend jaar weer

Volgend jaar is er weer een nieuwe beurs en ik denk dat ik dan ook zeker een kijkje ga nemen. Het was leuk om mensen opnieuw te zien of te leren kennen en van alles te proeven. Ik ben weer meer op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe biologische producten. Die kunnen we de komende tijd in de winkels verwachten en wellicht ook op mijn weblog. Houd Lauriekoek dus de komende tijd maar in de gaten!

Posted by on 20 januari, 2017

LEAVE A COMMENT