Mana Kombucha

Mana Kombucha - Lauriekoek.nlAls je een kombucha review zoekt, dan is de kans groot dat je bij mij en mijn blog terecht komt. Over de jaren heb ik er een aantal geprobeerd. Toen ik op de Biobeurs Mana kombucha aangereikt kreeg, kon ik er niet omheen. Als ik er zoveel heb gerecenseerd, waarom dan deze niet?

Ik moet zeggen ik had wel een tijdje echt mijn buik vol van kombucha. Zowel mijn eigen zwam, als de verschillende drankjes om te proeven. Er is ook teveel van het goede en ik kan geen review verprutsen, omdat ik zelf toevallig even mijn buik vol heb van iets, maar Mana kwam precies op het juiste moment, ik lustte wel weer een glaasje.

Mana Kombucha

Veel kombucha is gemengd met fruitsap om het suikergehalte op te krikken en het wat meer op een frisdrank te laten lijken. Mana kombucha doet dat niet en is daardoor juist heel laag in suiker. Het wordt daarom meer iets wat vergelijkbaar is met een alcoholische drank (er zit ook een pietsie alcohol in) dan iets wat lijkt op limonade. Als je de zoete varianten zoals die van Captain kombucha gewend bent, is dat wel iets om in je achterhoofd te houden.

Er zijn in totaal drie smaken: Lean Green, Red Spirit en Holy Ginger.

Lean Green

Deze is gemaakt met biologische groene thee en is qua smaak de meest basic variant. Er zit een beetje honing bij dus niet geschikt voor veganisten.

Mana Kombucha - Lauriekoek.nl

Holy Ginger met citroengras

Het heeft een heftige gembersmaak, ik houd van gember dus ik vind het wel prettig wegdrinken. Er zit weinig suiker in maar er zit zeker veel smaak aan!

Mana Kombucha - Lauriekoek.nl

Red Spirit

Bevat een beetje alcohol (2%), rooibos en ook een beetje honing. Lijkt volgens Mana zelf het meest op witbier, maar heeft ook iets weg van een sour pale ale. Kortom, een goed alternatief voor bier.

Mana Kombucha - Lauriekoek.nlJe kunt Mana kombucha kopen bij Ekoplaza, maar ook via de website van Mana zelf, waar je ook een lijst met alle andere verkoopadressen vindt.

Posted by on 9 februari, 2018

LEAVE A COMMENT