Bentley Organic

Bentley Organic Body LotionEen tijdje geleden stapte ik een biowinkel in Amsterdam binnen om bodylotion te kopen en ik ontdekte daar een hele hoop verzorgingsproducten merken die ik nog niet kende. Ik kocht een bodylotion van Bentley Organic. Die heeft namelijk naast het vegan society keurmerk ook nog het soil association keurmerk, wat wil zeggen dat het product in dit geval voor minimaal 70% uit biologische ingrediënten bestaat.

Veel cosmetica claimt namelijk helemaal biologisch te zijn, maar is dit soms maar voor 10%, bijvoorbeeld bij het Ecocert label. Het kan in dat geval prima zijn dat maar een klein deel daadwerkelijk biologisch is en het merk daar ook eerlijk over is.

Soil_Association_LogoEr zijn helaas zijn ook merken die claimen biologisch te zijn en geen enkel keurmerk hebben. Daar heb ik uiteraard mijn bedenkingen bij. Een helemaal biologisch gecertificeerd product ben ik nog niet tegengekomen, maar Bentley Organic komt er erg dicht bij in de buurt. Vandaar dat ik er nu aandacht aan besteed.

Bentley body lotion bevat 90% biologische ingrediënten, alleen de essentiële oliën die de citrus geur geven en de stoffen die het product houdbaar maken zijn niet gecertificeerd. Daar is helaas ook nog geen biologisch alternatief voor. De lotion ruikt heel mild naar citrus en smeert goed, het is een beetje olieachtig en trekt snel in. Door het olie-achtige karakter smeert het dun uit en heb je er niet veel van nodig. Ik betaalde ongeveer 9 Euro voor een fles van 250 milliliter en volgens mij is dat helemaal niet zo duur voor een bijna compleet biologische body lotion. Het enige nadeel is eigenlijk dat het merk niet in veel winkels wordt verkocht. In de U.K is het wel heel algemeen verkrijgbaar, misschien een tip voor als je op vakantie gaat. Ook zijn er veel Engelse webwinkels met een uitgebreid assortiment die producten van Bentley Organic in het assortiment zouden kunnen hebben en verzenden vanuit Engeland naar Nederland is vaak ook nog wel mogelijk.

Bentley LogoMeer over de producten van Bentley Organic vind je op de Engelse website van het merk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 14 februari, 2014

1 Comment

  • Julieta

    24 februari, 2014

    Hi Laurie!
    I’m totally nuts about the Bentley organic products! Can’t get to choose, ’cause everything’s sooo great. What I do most of the time is to order online at deonlinedrogist.nl, they’ve got a wide range of choices, you can also try drogitsta.nl
    Cheers!

LEAVE A COMMENT