Bakkie bruis

Bakkie bruis @ Lauriekoek.nlBakkie bruis omschrijven is een beetje lastig. Misschien het een alcoholvrije cocktail in een flesje of een cold drip koffie met kersensap? Is het allebei of geen van beide? Wat het ook is het is een lekkere drank, of moet ik nu eigenlijk aperitief zeggen?

Bakkie bruis

Bakkie bruis is cold drip koffie gemengd met morellensap. Morellen zijn zure kersen. Om dit te counteren is er een schep suiker toegevoegd. Zo ontstaat er een prettige mix van de bitterheid van de koffie, de zoetheid van de suiker en de zuurheid van de kersen. Een beetje chocolade-karamelachtig, ook door de koffie en omdat de kersen en de koffie beide zuren en fruitigheid hebben versterken ze elkaar op de juiste wijze. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zure kersen en koffie nooit echt gecombineerd heb, maar als ik dit proef vraag ik me af waarom eigenlijk niet?Bakkie bruis @ Lauriekoek.nl

Volwassen drankje

Het is geen kinderdrankje. Je moet Bakkie bruis drinken in de late middag en avond, met wat ijs en het dan langzaam opnippen.  Het doet heel in de verte een beetje denken aan aperitieven als san bitter of misschien zelfs wel Aperol spritz. Hoewel in die dranken geen koffie bevatten en de laatste wel alcohol. Over alcohol gesproken, de drank bevat geen alcohol, maar je kunt het er wel aan toevoegen en er een drankje met alcohol van maken. Er zijn al horecagelegenheden die dat doen.

Cold drip versus cold brew

Ik wist trouwens het verschil niet tussen cold drip en cold brew. Cold drip is ijskoud water druppeltje voor druppeltje op koffie laten vallen. Cold brew is koffie in een keer in water gooien en laten trekken. De makers van Bakkie bruis zijn duidelijk cold drip fans en minder te spreken over cold brew, dus het is maar goed dat ze op hun website uitleggen dat cold drip veel complexere smaken losmaakt. Het verschil is mij nu voor altijd duidelijk. Bakkie bruis @ Lauriekoek.nl

Pietsie suiker, goede smaak balans

Als er een ding is dat ik waardeer is dat het een kant-en-klaar drinkbare drank in een flesje is. Hoewel alcoholvrij gin en spritz in een fles leuk zijn om te mixen, wil je soms gewoon iets wat op zichzelf een geheel is. Wat ik ook goed vind is dat er wat suiker in zit. Veel alcoholvrije dranken zijn vaak ook of gezoet met zoetstof, of bevatten geen suiker, omdat mensen als alcoholvrij als synoniem voor gezond zijn gaan zien. Dat betekent dat sommige drankjes behoorlijk bitter zijn op zichzelf, waardoor je ze zelf moet mixen met iets waar wel suiker in zit.Bakkie bruis @ Lauriekoek.nl

Bakkie bruis bevat trouwens ‘slechts 4 gram per 100 ml en veel frisdranken bevatten meer. Ik denk nog steeds dat de smaak leidend moet zijn, veel bittere tonen komen gewoon beter tot hun recht met wat zoetigheid als tegenwicht. Op hun website zeggen ze ook dat je Bakkie bruis drinkt om te genieten, broccoli en water zijn gezond. Dit is bedoeld voor feestelijke momenten.

Je kunt Bakkie bruis kopen op hun website waar ze een webwinkel hebben, maar het is ook diverse horecagelegenheden verkrijgbaar.

Posted by on 14 juni, 2023

LEAVE A COMMENT