Boekrecensie: Greendelicious Kruiden
Ik denk dat iedereen met een tuin, of op z’n minst een balkon met bloempotten, het gevoel wel kent. Het gevoel van winter en dat je alweer nadenkt over wat er weer gezaaid kan worden als de tijd daar weer rijp voor is. Dat gevoel kreeg ik ook meteen bij het boek Greendelicious Kruiden, een kookboek waarin kruiden de hoofdrol spelen.
Het eerste wat opvalt aan het boek zijn de prachtige foto’s. De tuin van de schrijfster is een fantastische plek, dat wordt me in elk geval meteen duidelijk. Het boek is ingedeeld in seizoenen met de bijbehorende kruiden en met pagina’s aan handige over de meest uiteenlopende kruiden. Zo heb ik nu geleerd dat wanneer peterselie gaat bloeien je de plant niet meer moeten eten vanwege de giftige stof apiol die dan gevormd wordt. Dat wist ik niet! Wat ik ook erg leuk vind, is dat er ook de aandacht wordt besteed aan relatief onbekende kruiden, bijvoorbeeld: de dropplant, citroenverbena, goudsbloem, barbarakruid.
Wat betreft de recepten zijn diverse recepten waarbij het kruid een grote rol speelt. In weer andere recepten voegt het net weer iets spannends toe, waarbij het gerecht daardoor net even iets anders wordt, of juist door de toevoeging van een bepaald kruid helemaal af is. Ik Er is een keur aan recepten. Momenteel lijken me de rozemarijnsaucijsjes en de biscotti met rozemarijn en sinaasappel met perfect bij dit seizoen passen. Ik verheug me mede dankzij dit boek nog meer op de zomer, het zal een zomer worden waarin nog meer kruiden hun weg naar mijn balkon zullen vinden.
Natascha Boudewijn heeft een eigen website genaamd Greendelicious en ze gaat ook cursussen geven in koken en tuinieren. Interesse? Dan kun je het beste haar Greendelicious Facebookpagina in de gaten houden.
Greendelicious Kruiden
Natascha Boudewijn
Becht
€19,95
Kelly
1 december, 2013Ziet er interessant uit!