Le Creuset holografische knop

Le Creuset holografische knop @ Lauriekoek.nlJa, ik moest ook zo’n knop met holografisch effect op mijn Le Creuset braadpan. Holografisch, iriserend (lekkere tongtwister), ineens is het overal. De een verklaart het als onderdeel van de Y2K trend (oftewel alles uit de jaren 2000 is terug), de ander noemt het juist de kersttrend van 2024, of noemt juist zeemeerminnen als inspiratie. Wat het ook is, ineens is het overal en toevallig valt het samen met mijn smaak.

Niet overal verkrijgbaar

Wat sommige mensen al is opgevallen en waar ik hier ook nog wel eens vragen over krijg: lang niet alles van Le Creuset wat je online voorbij zie komen is ook in Nederland verkrijgbaar. Sommige kleuren niet, sommige modellen niet. Alle kleuren behalve zwarte, wit (of crème hoe je het noemen wil), oranje en rood zijn voor zover ik begrijp tijdelijk. Dus als je een complete bij elkaar passende set wil kopen in een bijzondere kleur moet je dat eigenlijk in een keer doen. Sparen en langzaam verzamelen gaat niet. Heel slim, want zo heb je zowel mensen die iets bijzonder willen als echte verzamelaars als klant. Nieuwe kleuren worden aangekondigd alsof het Apple producten zijn. Ik zou voor wat meer duiding van dit fenomeen en over Hoe Le Creuset een statussymbool werd in de yuppenkeuken vooral het stukje van Jessica Kuitenbrouwer even lezen. Voor mensen van mijn generatie heel herkenbaar, al ben ik geen yup en voldoe ik volgens mij ook niet aan de normen om mezelf havermelk elite te mogen noemen.Le Creuset holografische knop @ Lauriekoek.nl

Hoe zit het nou met die holografische knop?

Goed, ik dwaal af. Ik had de knop dus gezien en de pan, die had ik al, dus hoefde ik alleen een losse knop te kopen. Eerst twijfelde ik of het gewenste holografische effect in het echt ook zo sterk zou zijn. De stock foto’s van Le Creuset zelf geven helaas geen goed beeld. Gelukkig vond ik op Reddit foto’s van hoe ze er uit zouden zien. Te cool! De knop is niet van plastic, maar van rvs met een coating en mag tot 240 graden worden verwarmd. Ik nam de grote 5,7 cm versie voor mijn pannen  en grappig genoeg lijkt de knop optisch wat kleiner, maar  daarnaast is ‘ie volgens mij ook echt iets kleiner, maar evengoed nog groot genoeg. De knop vervangen is makkelijk je hebt alleen even een platte schroevendraaier nodig.
Le Creuset holografische knop @ Lauriekoek.nl

Le Creuset holografische knop @ Lauriekoek.nl

 

Ik ben heel blij met de knop. Het effect is goed zichtbaar en veranderd ook in het licht een beetje. Je kunt de knop kopen bij de officiële Le Creuset winkel online en bij Meesterslijpers. Bij die laatste kocht ik de mijne. Hij is verkrijgbaar in een grote en een kleinere maat. Voor hoe lang hij er zal zijn durf ik niet te zeggen, maar Le Creuset kennende misschien niet al te lang. Check ook goed de maat van je pan, zodat je de goede maat knop bestelt.Le Creuset holografische knop @ Lauriekoek.nl

Le Creuset holografische knop @ Lauriekoek.nl
Copycats

Natuurlijk is de holografische knop niet meer exclusief Le Creuset. De eerste copycat zijn al gespot. De Our Place Always Pan bijvoorbeeld heeft ook een knop met holografisch effect (al lijkt ‘ie niet in Nederland verkrijgbaar te zijn). Ik heb het idee dat Our Place goed in de gaten houdt wat Le Creuset doet en meerdere zullen volgen. Maar mocht je je Le Creuset een upgrade willen geven, doe dat dan uiteraard met een echte Le Creuset holografische knop.

Posted by on 12 oktober, 2024

LEAVE A COMMENT