8 Aanwijzingen dat ik best wel een hippie ben

8 Aanwijzingen dat ik best wel een hippie ben @ Lauriekoek.nl
Ken je die testjes waarbij je moet testen of je een hippie bent, welk soort fruit je zou zijn of wat je tovenaarsnaam zou zijn? Ik heb die testjes niet nodig, ik ben zelf benoemd hippie. Natuurlijk ik weet dat de jaren ’60 en ’70 al lang voorbij zijn en dat ik niet tot de originele hippies meer kan horen. Dit zijn gewoon enkele feitjes voor de lol.

1. Hippieschoenen

Ik vind Vibram 5 fingers schoenen ontzettend lekker lopen. Ja ik weet hoe lelijk ze eruit zien en dat ze nergens bij combineren qua kleding. Mijn plan is zelfs om er zo nu en dan op te gaan hardlopen. Dat van de aardstraling en de verbeterde voetenaura, daar ben ik te nuchter voor.

2. Cola

Ik heb altijd cola in huis. Om de wc mee te ontkalken.

3.  Hippievoer

Ik heb gierst, boekweit en quinoa in huis en er staat altijd wel iets van peulvruchten te weken in een bakje op het aanrecht.
8 Aanwijzingen dat ik best wel een hippie ben @ Lauriekoek.nl

4. Zuurdesem

Ik heb een zuurdesemstarter in huis, die ook nog eens een naam heeft: Herbert.

5. Tie-dye

Ik vind tie-dye stiekem heel erg leuk, ik hoop stiekem dat het nog eens in de mode komt zodat ik zonder gene naar buiten kan in van top tot teen tie-dye. De Japanse techniek die er erg bij de in de buurt komt shibori reken ik ook goed. Daarvoor hebben sommige kunstenaars zelfs een vat indigo in huis, wat gefermenteerd is. Supercool!
8 Aanwijzingen dat ik best wel een hippie ben @ Lauriekoek.nl

6. Hippiereclame
8 Aanwijzingen dat ik best wel een hippie ben @ Lauriekoek.nl

Ik krijg op Facebook reclame voor hennepgewaden. Het internet weet toch dingen over jezelf voordat je het zelf weet? Ik hoop trouwens dat het niet zo is omdat ik het verleden ook reclame heb gehad voor nepwimpers van echt bont. En of ik hoewel graag discussieer over of ik nou een hippie ben of niet, ik ben tegen bont (het shirt hieronder is te koop bij Bont voor Dieren).

7. Voorzieningen voor vegetariërs

Ik vind het een geruststellend idee dat er een vegetarisch zorgcentrum bestaat.  Sommige mensen denken dat dit een relatief nieuw initiatief is maar dat is niet zo het bestaat al tientallen jaren.

8. Anti-roken

Ik vind roken ontzettend vies. Sinds ik longarts Wanda de Kanter volg op Twitter snap ik echt niet dat het niet gewoon verboden is om sigaretten te roken en de verkopen. Dat zou mensen een heleboel gezondheidsproblemen en ellende besparen.

Ben jij ook een hippie? Of juist niet? Deel al jezelf inzichten en gekke vooroordelen.

Posted by on 21 april, 2017

LEAVE A COMMENT