7 Supermarktproducten die Toevallig Veganistisch Zijn

7veganHet lijkt misschien alsof je als voor plantaardige en vegetarische opties het beste terecht kunt bij natuurwinkels en reformhuizen. Toch kun je in de supermarkt ook fijne producten vinden die (verrassend genoeg) helemaal plantaardig zijn. Ik heb er zeven op een rij gezet die je misschien nog niet kende.

Oreo
Oreo
Sommige Oreo’s waren al veganistisch, afhankelijk van het land waar je ze vandaan haalde. Bij Toko’s en gespecialiseerde winkels kon je toen nog alleen deze versie vinden, maar het lijkt er nu op dat de reguliere versie, die in iedere supermarkt verkrijgbaar is, ook vrij is van melk en andere dierlijke ingrediënten.

Goody Good StuffSpeculoospasta

Speculoospasta
Speculoospasta is de bom. Het is eigenlijk gewoon speculaas, maar dan smeerbaar (voor op brood).

Goody Good Stuff
Dit zijn de snoepjes die je misschien wel van vroeger kent, zoals zure perziken, maar dan zonder gelatine of schildluisproducten. Ze zijn verkrijgbaar bij Marqt en bij de Tuinen.

Sabra hummus
Wel trek in hummus, maar geen zin om het zelf te maken? Je kunt het gewoon bij de winkel kopen. Hummus van Sabra is sowieso veganistisch en verkrijgbaar in verschillende varianten. De auberginesalade van het merk is trouwens ook lekker.Sabra

dorset

Dorset cereals
De meeste producten van Dorset cereals zijn veganistisch. En ze zijn niet alleen een mooie verpakking voorzien, de inhoud is ook nog eens heel lekker.Maitre Mathis

Maitre Mathis rijstmelk chocolade
Lekkere chocolade en 100% plantaardig (verkrijgbaar als melkchocolade en in een koffievariant). Je kunt dit o.a. kopen bij  Albert Heijn en Deen (als je  het van tevoren bestelt via de webwinkel).

Prof. GrunschnabelProfessor Grunschnabel
Dit is plantaardig ijs dat zich makkelijk met Ben & Jerry kan meten. Verkrijgbaar in een hoop, soms verrassende smaken. Het wordt verkocht bij sommige supermarkten (o.a. Plus). Enige tijd geleden schreef ik hier het volgende over.

Opgelet! Het is verstandig om altijd zelf nog even het etiket lezen, om er echt zeker van de zijn dat iets veganistisch is. Het komt wel eens voor dat de receptuur van producten veranderd is en dat het product plots niet meer geschikt is voor veganisten.

Welke toevallig veganistische producten kopen jullie graag in de supermarkt?

Posted by on 6 maart, 2014

LEAVE A COMMENT