Zomaar 14 leuke liedjes over eten

IMG_8705[1]
Muziek. Ik houd van muziek en van eten. Laatst bedacht ik mij dat er vast ook veel leuke nummers over eten zijn en dat ik misschien wel een lijstje kon maken, zo geschiedde. Ik heb heel veel plezier gehad met dit thema want er veel meer te kiezen dan je misschien denkt. Niet alle muziek gaat over de liefde, al lijkt dit vaak wel zo.

Ik geloof dat ik op geen enkele manier mag linken naar muziek. Ik mag zelfs geen stukjes uit de liedteksten letterlijk delen, want er zit overal copyright op. Of ik ben de enige die zich laat intimideren door stichting Brein of Buma/Stemra, dat kan natuurlijk ook. Dus ik stel voor dat je zelf naar iTunes of Spotify gaat en een playlist samenstelt.

En natuurlijk had ik voor de leuke variant van “drank en drugs” kunnen gaan: “groente en fruit”, die uiteraard  veel leuker is dan het origineel. Of anders voor nummers van vrij onbekende huis-tuin-en-keukenpunkbands waar nog nooit iemand van heeft gehoord, maar dat is wel erg makkelijk. Dus dat heb ik dus niet gedaan. Wat rest is de volgende top 14 in volstrekt willekeurige volgorde:

 1. Cigarettes and chocolate milk – Rufus Wainwright

  Ik heb een enorm zwak voor Rufus, dus hij moest in de lijst. Het nummer gaat over verlangen naar dingen die niet zo goed voor je zijn.
  .

 2. Honey pie – The Beatles

  Dit is de intro van het tv programma Taarten van Abel. Daardoor krijg ik vrijwel instant zin om een taart te maken en met veel snoep te decoreren. Helaas ben ik te oud om mij op te geven voor het programma, dus ik zal de zaken die ik wil bespreken met iemand anders moeten bespreken.
  .

 3. Chocolate salty balls – Chef (South Park)

  Dit was het eerste nummer wat mij te binnen schoot toen ik over deze lijst nadacht. Ik vraag mij af wat dat over mij zegt. Mijn favoriete personage is trouwens Kenny maar gezien zijn gemompel denk ik niet dat hij ooit met een eigen nummer gaat komen.
  .

 4. Mayonaise – The Smashing Pumpkins

  Van alle voedingsmiddelen maakten de Smashing Pumpkins een nummer over mayo, dus moesten ze wel in de lijst.
  .

 5. I’m Hungry – Sugarcubes

  Wat ook tof is, is als in de naam van de band eten zit, in de vorm van suikerklontjes en het nummer dan over honger gaat. Twee vliegen in een klap.
  .

 6. Food food glorious food – Oliver

  In musicals wordt ook vaak over eten gezongen. Ik ben geen musicalfan, maar ik kon er niet omheen.
  .

 7. Eat it – Weird al Yankovic

  Een variant op een nummer van Michael Jackson maar de teksten zijn meestal wel behoorlijk spitsvondig. Ik vond dus dat hij erin moest.
  .

 8. Eat the music – Kate Bush

  Muziek is eigenlijk geen eten in de strikte zin van het woord maar Kate moest er net als Rufus gewoon in.
  .

 9. Eggplant – Michael Franks

  Ja een lied over mijn favoriete groente! De aubergine heet in Amerika eggplant, omdat witte aubergines ontzettend op eieren lijken als ze aan de plant zitten.
  .

 10. The coffee song – Frank Sinatra

  Ik kende dit nummer helemaal niet, maar toen ik het vond heb ik het meteen opgezet en deze blogpost met dit nummer op de achtergrond geschreven.
  .

 11. Coffee and TV – Blur

  Ja als Frank er in zit dan moet deze er eigenlijk ook in. Dit nummer ken je van de clip met het schattige dansende melkpakje.
  .

 12. Death by chocolate – Sia

  Sia zingt het zelf ook al, het is gelukkig een mythe. Yeah.
  .

 13. Vegtable – Radiohead

  Hier kan ik vaker naar luisteren dan naar “groente en fruit” of “drank en drugs” Terwijl je dit nummer luistet kun je nadenken over de vraag of de zanger van Radiohead nou wel of geen vegetariër is en nog belangrijker: waarom het interessant is welke celeb wel of geen vlees eet.
  .

 14. Hummus – Pearl Jam

  Afkomstig van het album Yield. Hummus is de hidden track die begint na het laatste nummer van het album.

Wil je zelf nog verder in dit thema, dat kan ik je deze lijst van harte aanbevelen. Hij is niet helemaal compleet maar je vindt er wel een hoop opties. Mocht je zelf nog leuke nummers weten, laat het dan vooral weten in de comments. Ik kijk uit naar jullie suggesties.

Als je opzoek bent naar iets wat geen liedje is maar wel luistervoer dan kan ik je van harte de blogposts over podcasts die ik laatst schreef aanbevelen. Ook heel geschikt als het bloedheet is en je zelfs geen boek wil lezen. En hier nog een link met 5 bonus podcasts, met tips voor vegans en een van mijn nieuwe favorieten: Don’t Salt My Game. Als je ook genoeg hebt van alle dieetbullshit dan is dit ook jouw podcast.

Posted by on 23 juni, 2017

2 Comments

 • Danielle Poot

  2 februari, 2022

  In the mood for food van Change of Key 🙂

  • Laurie

   2 februari, 2022

   Zo te zien is dat je eigen country trio? 🙂

LEAVE A COMMENT