Yespers Spreads

IMG_6486[1] Laatst viel mij op dat tussen de vleesvervangers bij de supermarkt fruitspreads lagen. Een aparte plek, maar juist daarom vielen ze mij extra op. Het bleken de producten van Yespers te zijn, spreads gemaakt van fruit. De website van Yespers staat vol met verhalen over verantwoordelijkheid en duurzaamheid, daarvoor krijgen ze zeker bonuspunten. Tijd om te spreads uit te proberen dus.

De spreads zijn gezoet met appelconcentraat en dat doen ze om de boel zoeter te maken en daar doen ze gelukkig helemaal niet geheimzinnig over. Ik merk dat na de rel rond Allerhande, die moest rectificeren, omdat er nogal wat mis ging in hun meest recente nummer als het op informatie over zoetstoffen aankwam, iedereen op scherp staat. Dat lijkt mij geen slechte zaak want er zijn zoveel misverstanden over suiker en over voeding.
Goed ik dwaal af, ik heb alle drie de spreads geprobeerd. Ze zijn zoetig maar zeker niet overmatig zoet. Dat is fijn want ik houd niet van extreem zoete jam. Je proeft het fruit goed en de structuur is wat grof. Je moet dus een lekkere dikke laag op je boterham of rijstwafel smeren, een grote lepel in de havermout doen of in de pap. Dat laatste vind ik trouwens een aanrader. Oh, en mocht je behoefte hebben aan een fruithapje dan kun je natuurlijk ook gewoon ongegeneerd het hele potje leegeten. Er is niemand die je tegenhoudt.
IMG_6490[1]
De spreads zijn kort verhit om ze iets langer houdbaar te maken, maar ze staan dus in het koelschap. Na opening zijn ze ongeveer 7 dagen houdbaar. Er zijn drie verschillende smaken, appel en framboos, bessen en aardbei en mango en ananas. De producten worden overigens op de verpakking en op hun website fruit & groente spreads genoemd. Ik heb de drie potjes aandachtig bekeken en wat bleek: geen groente in geen van de potjes! Dit zijn dus enkel fruitspreads, maar er komen nog meer producten van Yespers aan, kondigen ze aan, ik ben benieuwd of hier dan wel groente is zal worden verwerkt! Je vindt hun producten dus in de supermarkten van Jumbo (bij de vegetarische producten) en de Dekamarkt (naast het gesneden fruit en de smoothies). Een potje kost € 2,49.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 23 oktober, 2015

2 Comments

 • Annemiek

  31 oktober, 2015

  Vandaag op zoek gegaan in de supermarkt en geprobeerd, ik vind ze ook erg lekker! En in de mango ananas zit wortel ;)

  • Laurie

   31 oktober, 2015

   Ja klopt er zit in de gele een klein beetje wortel, dat heeft Yespers mij laatst ook laten weten. Alleen kon ik dat gek genoeg toen niet op de ingredientenlijst vinden.

LEAVE A COMMENT