Wat te Doen met Overgebleven Notenpulp

Wat te doen met de overgebleven notenpulp @ Lauriekoek.nl Stel je voor, je hebt voor de eerste keer notenmelk gemaakt en je hebt de pulp bewaard, omdat je het zonde vindt om dit weg te gooien. Je moet dan snel besluiten wat je er mee gaat doen, het is een nat prutje zonder conserveermiddelen, dat snel zal bederven. Je kunt het langer houdbaar maken door de pulp uit te drogen. Dat kan in de dehydrator, maar het kan net zo goed in de oven.

Dit is wat je kunt doen
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Spreid de pulp uit over een oven bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier
  • Doe de bakplaat in de oven en kijk om het half uur even, is het nog steeds vochtig? Doe het dan een half uurtje langer. Het duurt waarschijnlijk 2 à 3 uur voordat de pulp een droog soort meel is geworden. Het kan langer duren maar ook korter, dat hangt een beetje van je oven af en van hoe nat je notenpulp nog is.

Wat te doen met de overgebleven notenpulp @ Lauriekoek.nl

Wat te doen met de overgebleven notenpulp @ Lauriekoek.nl

Tadaa! notenmeel

Nu heb je notenmeel gemaakt. Het is niet helemaal vergelijkbaar met wat je in de winkel koopt, het is wat grover en daarom niet geschikt voor verfijnde Franse patisserie. Waar het wel geschikt voor is? Nou, in energieballetjes, muffins en in muesli repen kun je het uitstekend gebruiken. Doe het notenmeel in de blender om het extra fijn te maken. Bewaar het in de koelkast of in de vriezer.Wat te doen met de overgebleven notenpulp @ Lauriekoek.nl

Wat te doen met de overgebleven notenpulp @ Lauriekoek.nl

Als het goed is heb je notenmelk gemaakt en kun je met de pulp ook nog van alles doen. Twee vliegen in een klap!

Posted by on 6 februari, 2015

LEAVE A COMMENT