Vegan Junk Food Bar

Bekijk mijn review van de Vegan Junk Food Bar op Lauriekoek.nl!
Nog voor ik langsging bij de Vegan Junk Food Bar las ik het bericht dat er al een tweede vestiging aan zit te komen. Kortom, de zaken gaan goed. Dat bleek ook wel toen ik er binnenstapte, er was nog net een tafeltje voor mij vrij en terwijl ik er zat bleven er mensen binnenkomen en vlogen de bestellingen de deur uit.
veganjunkfoodbar02

Een echte snackbar

De inrichting is sober, veel tegels, eenvoudige tafels en barkrukken. En overal het logo, dat ook. De kaart is de droom van iedere iedere veganist stel ik mij zo voor. Waar mijn lokale snackbar nog diverse vegetarische en volgens mij zelfs een veganistische snack aanbiedt naast patat, is het vaak treurig gesteld voor veganisten en vegetariërs. In het ergste geval is zelfs de patat in dierlijk vet gefrituurd en is er dus geen enkele optie.

Alles wat je junkfood hart begeert

Het menu van de Junk Food Bar heeft in ieder geval alles wat je hartje begeren kan op junk foodgebied. Verschillende soorten patat met eventueel toppings, burgers, sandwiches, verschillende snacks en side snacks en ook nog allerlei sauzen. Als je na dit alles nog trek hebt in een toetje dan is er ijs van mijn favoriete professor: Professor Grunschnabel. Klik op de onderstaande kaart voor een groter beeld.
veganjunkfoodbar03

Van alles wat

Ik had flinke honger dus ik ging voor een portie zoete aardappelfriet, uienringen en Dutch Weed Bites. Mijn tafelgenoot ging voor de burger en de gewone patat. Toen onze bestelling was gearriveerd viel mij meteen een ding op: aan lente ui en sesamzaadjes geen gebrek. Beiden heel decoratief spul dat moet ik toegeven. De patat was lekker en krokant, zowel de zoete aardappel- als de gewone variant. Ik geloof niet dat zoete aardappelfriet perse gezonder is dan gewone maar de zoete smaak geeft wel een extra dimensie.
veganjunkfoodbar04

Stevige burgers, zachte uienringen

De uienringen hadden een vrij dik deeglaagje, waardoor het los komt van de uienringen. De smaak was echter goed en er zat een lekkere saus bij, hun eigen VJFB saus, wat een beetje lijkt op een cocktailsaus. De weed bites, die ik nog niet geprobeerd had toen ik bij het officiële Dutch Weedburger restaurant was. Ze vielen hier helaas een pietsie tegen, de smaak was goed, maar ze waren wel behoorlijk taai. Het waren moeilijk om ze doormidden te bijten en ik mankeer niets aan mijn gebit. Ik nam ook nog een hapje van de burger en die smaakte goed, stevig, de burger viel zeker niet uit elkaar en met een vleugje beef smaak. De bestelde burger was zelfs een dubbele, zo een die zo dik is, dat je ‘m amper fatsoenlijk kunt eten.

Junkfood trekt mensen over de streep

Het is eigenlijk wel grappig met die hele gezondheidshype dat wat mensen nu eigenlijk over de streep trekt om een keer veganistisch te gaan eten junk food is. Toch is het eigenlijk wel logisch vrijwel iedereen houdt van patat of op z’n minst van een goede burger op zijn tijd. Hopelijk raken mensen snel gewend aan het idee dat dat ook prima vegetarisch of veganistisch kan, want dat omstandigheden waarin veel snackbarvlees opgroeit zijn erbarmelijk.
veganjunkfoodbar01

Kom ik nog een keer terug bij de Vegan Junk Food Bar? Jazeker, ik vind de zoete aardappelfriet erg lekker en ik ga ook zeker nog een keer de nepkipnuggets uitproberen. De tweede, nog te openen vestiging komt naar het Marie Heinekenplein, wat voor mij een stuk gunstiger is qua locatie, dus dat is handig. Voor meer informatie kun je terecht op de website van De Vegan Junk Food Bar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 19 juli, 2017

LEAVE A COMMENT