Boekrecensie: Good Morning Food Bandits

Boekrecensie: Good Morning! Food Bandits @ Lauriekoek.nl
Ik kan slecht ontbijten. Vaak begin ik pas aan ontbijt te denken als andere mensen een koffiepauze nemen. Gelukkig is er geen vaste ontbijt tijd voor iedereen. De ontbijtrecepten uit Good Morning van Food Bandits kan ik dan ook met een gerust hart later op de dag eten.

Voor ieder wat wils

In het boek staat voor iedereen wat wils, veganistisch, glutenvrij, suikervrij (vrij van toegevoegde zoetmiddelen) of lactose vrij. Dat wordt allemaal keurig aangegeven. Er zijn ontbijtjes voor de zondagmorgen, maar er zijn ook meer dan genoeg opties bij die je snel snel kunt maken. Belangrijk, want niet elke dag is er ruimte voor een uitgebreid ontbijt.

Alle recept opties hebben een gezonde vibe over zich, maar dan op een eigentijdse manier. Ze zijn allemaal op een witte achtergrond gefotografeerd, heel smaakvol. Naast ontbijtjes vind je ook een keur aan ochtendtips, voor relaxte muziek, meditatie tips en hardlooptips. Aan het boek werkte ook andere bloggers mee, zoals bijvoorbeeld Yellow Lemon Tree en April and May.
Boekrecensie: Good Morning! Food Bandits @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Good Morning! Food Bandits @ Lauriekoek.nl

Niet te moeilijk

Voor zover ik kan beoordelen is het hele boek vegetarisch en dat vind ik relaxt. De recepten zijn echt niet moeilijk en dat is mooi want in de ochtend ben ik vaak het meest lui en dan ga ik geen 18-stappenplannen doorwerken, terwijl ik het wel leuk vind om verschillende dingen uit te proberen. In de winter houd ik bijvoorbeeld erg van warme opties. Er zijn hartige en zoete recepten in het boek en ook dat is fijn, want daarin wissel ik ook graag af.
Boekrecensie: Good Morning! Food Bandits @ Lauriekoek.nl

Er wordt gewerkt met ingrediënten die je in de supermarkt kunt krijgen, maar ook met ingrediënten waarvoor je wellicht even naar de biowinkel of de Turk zal moeten, zoals kokosbloesemsuiker, glutenvrije bloem, rijsmeel, zat’ar of agar-agar of xanthaangom. Als je trouwens van havermout of speltmeel houdt ben je bij dit boek ook aan het goede adres. En verder vind je er nog wat tips voor bijvoorbeeld de perfecte koffie en het perfect gekookte ei.
Boekrecensie: Good Morning! Food Bandits @ Lauriekoek.nl

Ontbijten

Dit is het eerste boek wat ik lees wat exclusief over ontbijten gaat en ondanks mijn ietwat sceptische houding tegenover het ontbijt in het algemeen ben ik om. Ik heb meer meer ontbijt nodig in mijn leven.

Good Morning
Food Bandits
Uitgeverij Xander
€ 19,95
Boekrecensie: Good Morning! Food Bandits @ Lauriekoek.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 19 mei, 2016

2 Comments

 • Hanneke

  19 mei, 2016

  Recept voor perfect gekookt ei??? Dat deed mij wel een beetje twijfelen over dit boek. Tot ik verder keek en zag dat het meer was dan alleen een gekookt ei. Gelukkig maar ;-). Ziet er verder prachtig uit. Hoeveel recepten bevat het boek totaal? En zijn het alleen gerechten of ook drankjes e.d.?

  • Laurie

   19 mei, 2016

   De recepten zijn verdeeld over 7 hoofdstukken (per hoofstuk ongeveer 17 recepten) waaronder natuurlijk ook drankjes en muesli en pannekoekjes en cakes en alles wat maar onder de noemer “ontbijt” valt.
   Heel veel mensen zijn trouwens slecht in het koken van eieren. Dus het kan nooit kwaad om tips op dat gebied aan je kookboek toe te voegen als kookboekschrijver.

LEAVE A COMMENT