The noodle poodle noedels

The noodle poodle @ Lauriekoek.nlThe noodle poodle is een behoorlijk geniale merknaam voor instant noedels. Ik weet niet wie er eerder was, maar er is zelfs een prijswinnend kinderboek met de naam Poodles eating noodles. Alle noedels van dit merk zijn veganistisch en je kunt ze vinden in de supermarkt, te herkennen aan de poedel op de verpakking natuurlijk. Ik probeerde ze uit.

Hoera voor de instant noedels

Voor de mensen die vinden dat je als foodblogger geen instant noedels “mag” kopen of eten, dat mag natuurlijk wel. Er is geen enkel boek met regels voor bloggers over wat ze wel en niet mogen eten. Als ik bij de supermarkt of toko kom en ik kom een merk of soort tegen wat ik nog niet ken dat gaat dat in mijn mandje. Dankzij sociale media is het aanbod volgens mij de vraag en het aanbod flink gegroeid. Het is ook een fijn ritueel om ze klaar te maken en heet water of een magnetron heeft iedereen wel bij de hand.

Verschillende soorten Poodle noodles

Je kunt Noodle poodle noedels bereiden door de op te warmen in de magnetron. Er zitten twee zakjes in de verpakking een met saus en een met noedels, die meng je en warm je op (heb ik nou zojuist op mijn culi verantwoorde website uitgelegd hoe je instant noedels bereidt? oh yeah!). Een fluitje van een cent. Er zijn verschillende smaken volgens mij heb ik er tot nu toe drie van geprobeerd: teriyaki, groene curry en rendang. Alle smaken zijn veganistisch en dus ook vegetarisch. Uiteraard zijn gezien de de naam alle gerechten met hetzelfde type noedels, alleen de saus is steeds anders.
The noodle poodle @ Lauriekoek.nl

The noodle poodle @ Lauriekoek.nl

The noodle poodle @ Lauriekoek.nl

Groene curry, rendang en teriyaki

Rendang is natuurlijk een moeilijke zaak, oorspronkelijk is dit een gerecht met rundvlees, nu is het veganistisch en instant. Het is dus alleen een soort saus die overblijft. Als je de verpakking leest zie je wel dat er wel kruiden en specerijen inzitten.
The noodle poodle @ Lauriekoek.nl

De groene curry smaakt ook echt wel naar groene curry er zit zelfs kokosmelk in, in de teriyaki zit shiitake. Als ik een favoriet moet aanwijzen is het de teriyaki. Ik denk omdat die mij een nostalgisch soort instant-noedelgevoel bezorgd.
The noodle poodle @ Lauriekoek.nl

The noodle poodle @ Lauriekoek.nl

Wat alle gerechten wel gemeen hebben is dat ik ze allemaal aan de zoete kant vind. Op de website van de Poodle noodle staat ook dat ze zijn klaargemaakt zoals ze in Azië koken en dat is soms met een snuf suiker. Er zit aan veel van de noedels ook wel een kick, wat ik kan waarderen. Hoewel het niets is vergeleken met sommige spicy instant noedels van de toko. De noedels zijn gestoomd in plaats van gefrituurd, omdat dit gezonder zou zijn. Het zijn geen soepige noedels, maar echt noedels met een saus die aan de noedels plakt. Ik vind de portie die in de bekers zit ook groot genoeg. Sterker nog misschien wel aan de grote kant.
The noodle poodle @ Lauriekoek.nl

The noodle poodle @ Lauriekoek.nl

Je vindt de Poodle noodle instant noedels bij Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet en Gorillas. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Poodle noodle.

Posted by on 21 februari, 2023

2 Comments

  • Catharine

    17 maart, 2025

    Wat een vreselijk vegan product. Veel te duur, te weinig smaak en totaal geen verzadigd gevoel na het eten van Noodle Poodle Thai green curry. Ik kwam een verdwaalde kikkererwt en een sperzieboon tegen. Zelf nog stronk brocoli er aan toegevoegd. Maar helaas heb ik nog steeds trek en dat terwijl ik een zeer kleine eter ben. Daar betaal je dan 2,49 euro voor bij AH.

  • Maaike

    18 maart, 2025

    Ik denk eigenlijk niet dat je tegenwoordig voor 2.79 nog ergens een vegetarische kant en klaar maaltijd kunt vinden die echt volwaardig is.
    Die kant en klare noodles hebben ook nooit echt groente volgens mij, het is gewoon noodles met saus/kruiden
    Moet wel zeggen dat ik noodles zo makkelijk vind om gewoon zelf te maken (eventueel met voorgesneden groente als het heel erg snel moet) dat ik het nut van die kant en klare nooit zo inzie qua gemak, soms koop ik ze wel eens en dan is het wel lekker, maar je bespaard er niet mee op het onderdeel wat daadwerkelijk tijd kost.
    Ik zie het meer als een snackerig ding waar ik af en toe trek in heb dan als een maaltijd.
    Noodles koken en een sausje mengen hoeft nog geen tien minuten te kosten tenslotte.
    Ik maak zelf graag dan-dan noodles, met een sausje van sesampasta of pindakaas, vers gehakte knoflook en gember, iets zuurs (chinese donkere azijn, of gewoon citroensap, wat je hebt zeg maar) en heel veel chili-olie.
    Als de noodles koken gooi ik er in de laatste dertig seconden grof gesneden bladgroente bij, en vlak voor het opdienen gooi ik er pinda’s en grofgesneden verse koriander, lente-ui en pinda’s over (als ik het heb hoor, zonder kan ook)
    Er moet eigenlijk ook een laagje gehakt tussen maar die laat ik weg.
    Ik maakte dit ruim twintig jaar geleden toen ik nog studeerde al, het viel toen niet mee om kant en klare vegetarische maaltijden te vinden zonder kaas en tomaat (en ik ben dol op kant en klare pizza en lasagne hoor, maar als niemand iets anders kan bedenken voor de vegetariër dan word je het wel zat)

LEAVE A COMMENT