Smith & Sinclair alcoholic cocktail gummies

Smith & Sincair @ Lauriekoek.nlSmith & Sinclair kwam ik tegen op de Horecava. Ze vielen op, omdat ze met een snoepje tussen de alcoholische dranken stonden, maar dit zijn ook geen gewone snoepjes. Ze zijn niet alleen vernoemd naar cocktails, ze bevatten ook alcohol. Snoep voor volwassenen dus. Zelf heb ik altijd al eens alcoholisch snoep willen proberen, dus dit was mijn kans.

Smith & Sinclair

Het merk Smith & Sinclair is bedacht in Londen door mensen die een bordspel wilde ontwikkelen voor datende mensen. De door hen ook verkochte gummies deden het beter dan het idee van het bordspel tijdens de date nights, dus begonnen ze die te verkopen op de Berwick street market. Sinds 2021 is het merk ook in Nederland verkrijgbaar.

Geen gelatine wel alcohol

In de Smith & Sinclair snoepjes zit tot mijn grote vreugde geen gelatine, waardoor ze veganistisch zijn. Ze bevatten wel 5% alcohol is. De snoepjes zijn niet bijzonder groot dus het alcoholniveau valt mee, al moet je ze natuurlijk niet aan je kinderen geven of eten als ze zwanger bent of nog moet rijden. Ik kan op de website nog op de verpakking vinden wat de ingrediënten zijn, maar volgens de website zit er echte drank in de snoepjes om ze hun smaak te geven en zijn ze afgemaakt met een aromatisch suikerlaagje.Smith & Sincair @ Lauriekoek.nl

Smith & Sincair @ Lauriekoek.nl

Het lijken normale snoepjes

De snoepjes zien er uit als gewone snoepjes uit de snoepwinkel, volgens mij komen ze het dichts in de buurt bij snoepjes die gomballen worden genoemd. Een beetje royale, ietswat platte tumtums. Als je ze doorsnijd zie je een doorzichtig laagje gelei zitten. Ze ruiken ze wel heel anders dan gewone snoepjes. Zeker als je weet dat het geen normale gomballen zijn, ruik je het meteen: dit is iets speciaals.
Smith & Sincair @ Lauriekoek.nl

De smaak is soms best apart

Je moet wel op de verpakking hebben gezien welke cocktail welke is, want als ik blind had moeten proeven en de cocktail had moeten bedenken, was ik niet geslaagd voor de test. Dat weet ik heel zeker. Mandarin spritz, die ik er zeker uit zou moeten halen, zou ik er niets als spritz hebben uitgehaald. Je proeft wel citrus ,maar geen oranje citrus zoals sinaasappel of mandarijn. De begin smaak is aangenaam maar de nasmaak is echt wat vreemd. Ik kende vroeger mensen die zo’n goedkoop vitamine c drankje dronken als ze een kater hadden of ziek waren. Dat is de nasmaak van dit snoepje.
Smith & Sincair @ Lauriekoek.nl

Gin tonic en ameretto sour

Gin & tonic heeft een heel florale smaak en doet me ook een beetje aan de geur van apotheek en hoestpastille denken. Ik weet het, het is geen omschrijving die het water je in mond doet lopen (al weet ik dat er heus wel liefhebbers zijn van apothekerssnoep). De ameretto sour begint juist extreem boterige smaak, wat ik niet heel aangenaam vind maar heeft in tegenstelling tot de spritz tenminste wel een fijne soort amandelige nasmaak. Ik weet niet of ik van de drie een favoriet kan aanwijzen, wat ik wel weet was dat alles een smaakervaring op zich was. Niet altijd positief, maar mijn tong en brein werden wel aan het wek gezet.
Smith & Sincair @ Lauriekoek.nl

Smith & Sincair @ Lauriekoek.nl

Drankjes tot snoepjes maken is dus lang niet zo makkelijk als het lijkt, dat blijkt maar weer. Ben je benieuwd geworden? Ik heb geen verkoopadressen voor je, maar op de website van Smith & Sinclair kun je doosjes van deze snoepjes kopen. Er zijn ook andere smaken verkrijgbaar.

Posted by on 6 februari, 2024

LEAVE A COMMENT