Slowjuiceliefde

Ik wilde al een tijdje graag iets over sap schrijven op mijn blog. Dat word alleen een beetje moeilijk als je alleen een blender hebt en geen sapcentrifuge of sapmachien of hoe mensen een apparaat waar sap uit komt ook aan mogen duiden 🙂 Gelukkig kon ik een verapers lenen. Zo kwam ik tot het idee om twee weken lang elke dag een sapje te persen en mijn combinaties hier te delen. Komende twee weken vind hier dus vol op sap!

Eerder heb ik me wel eens verdiept in wat voor machines er op de markt zijn en daarbij was mijn voornaamste vraag meestal of je het apparaat goed schoon kon maken. Hierover kon ik weinig vinden, wat ik jammer vond. Over de versapers kan ik in ieder geval zeggen dat hij prima schoon te maken is. De pulp loopt er sowieso al vanzelf uit, wat een hele hoop scheelt. Je krijgt er een soort reuze tandenborstel bij en als je die gebruikt en een kraan bij de hand hebt is alles binnen een minuut of 5 schoon. Hij is ook makkelijk uit elkaar te halen: na twee keer oefenen kon ik hem al in en uit elkaar zetten.

De machine zelf is state of the art: ik heb heel wat oh en ah geluiden gemaakt tijdens de eerste perssessies. Hij is heel stil en het sap is helemaal niet waterig. Het trekt ook niet op tot je helder water ziet. Het fruit en de groenten worden er als het ware langzaam doorheen getrokken, je hoeft het er niet doorheen te duwen. De pulp die er uit komt is zo goed al droog en het is weinig pulp in verhouding met de hoeveelheid groente en fruit: het meeste komt echt in je sap terecht.

Sowieso ben ik een beetje een driek de gadget freak in te keuken: met de laatste iPhone of dure merk auto’s hoef je bij mij niet aan te komen. Dingen als een vita-mix blender of een goede sapcentrifuge  daarentegen maken me dan weer heel enthousiast! Het eerst sapje wat ik maakte was een sapje uit het boek van Kyra de Vreeze. Een groene smuice. Het exacte recept kan ik niet geven maar er kwam munt, venkel, veldsla, komkommer, appel en banaan aan te pas. Een ware groente smoothie dus!

Posted by on 11 juni, 2013

4 Comments

 • Martine

  12 juni, 2013

  Ooh, ik voel de gadget kriebels ook al weer opkomen! Ik heb al een vitamix, en sinds kort ook een mooie voedseldroger, dus voorlopig mag ik geen nieuwe apparaten meer (past ook niet in de keuken trouwens).

  • Laurie

   13 juni, 2013

   Goed om te lezen dat ik niet de enige met gadget kriebels ben! Ruimte om nog te kunnen koken is inderdaad wel handig in de keuken. 🙂

 • Miss Wong

  12 juni, 2013

  Hey Laurie,

  Leuk om het te lezen, ik twijfel al maanden over een versapper of vita-mix.
  Het zijn en blijven dure krengen om aan te schaffen. Ga komende tijd eerst je blogs lezen..

  • Laurie

   13 juni, 2013

   Hoi,
   Ja moeilijk kiezen he? Ik moet zeggen dat ik met een relatief goedkope blender ook wel goede resultaten bereik. Mocht je vragen hebben stel ze gerust, misschien word kiezen dan iets makkelijker.

LEAVE A COMMENT