Salsa Shop

img_0660Afgelopen weekend was ik in Amsterdam, het was mooi weer en mijn zin om te koken was niet erg groot. Zo belande ik bij Salsa Shop om te zien of ze ook wat voor vegetariërs, hadden. Het is een kleine, maar snel groeiende keten met nu meerdere vestigingen in Amsterdam en toevallig was er een vlakbij de plek waar ik verbleef. Goed, wat vind ik ervan? .

Mexicaans fastfood

De opzet is niet echt klassiek Mexicaans restaurant, het is eerder een hippe fast foodachtige tent. Je komt binnen, je kiest wat je wil eten, het wordt voor je neus bereid, je neemt het mee naar je tafel, huis of waar dan ook naartoe en je eet het op. Je kunt een burrito nemen, een burrito bowl, een salade of enchilada’s. Daarna maak je een keus uit diverse soorten vlees, of vegetarisch en vervolgens kun je aangeven wat je er verder allemaal nog op en in wil.

img_0654

Prima burrito

Ik ging voor de burrito, die niet bijster fotogeniek is in zijn aluminiumfoliejasje, maar wel lekker vol. Met extra guacamole, gegrilde groente, bonen en rijst zat goed vol. Het was wel zo dat door het extra vocht wat bij de bonen kwam, de burrito vochtig werd en uit elkaar viel. Waardoor ik hem niet helemaal uit de hand kon eten.

img_0653

img_0655

Weinig suikervrij drinken

Een ander puntje is dat er qua dranken bier is te kiezen, of water, als je geen limonade wil drinken. Ik vond het hibiscus water en de komkommerkoeler fascinerend klinken maar het zijn dus suikerhoudende dranken. Wellicht kunnen ze in de toekomst wel water met een smaakje aanbieden of zoiets, dat zou er uitstekend bij passen.

Goede porties

Het was een flinke portie en daarna had ik echt genoeg eten gehad om er weer even flink tegenaan te kunnen. De chips met guacamole had ik eigenlijk niet nodig qua maaltijd gevoel, maar het vooruitzicht van extra guacamole maakte dat ik ze toch bestelde. Desserts hebben ze trouwens niet bij Salsa Shop dus eigenlijk was het ook een beetje mijn toetje.

Tijdens het eten was het een komen en gaan van Deliveroo mensen die bestellingen op kwamen pikken. Salsa Shop is dus erg populair bij mensen die eten online bestellen. Zelf ben ik vooral blij dat ze nu ook te vinden zijn op het centraal station, zodat ik als mijn trein vertraging heeft ik een lekkere maaltijd kan oppikken.

img_0656

img_0657

Gezond fastfood bij Salsa Shop

Het is niet superculinair en het eten heeft een hoog snel-snelgehalte, maar het is wel goed van smaak en een goede maaltijd. Ik was per persoon ongeveer 12 Euro kwijt voor een burrito, tortilla chips met guacamole en een drankje. Prima van prijs dus. Je kunt er trouwens niet alleen terecht als vegetariër maar ook als veganist, je kunt de zure room en kaas weg laten (en een salsa kiezen zonder yoghurt) en dan is het veganproof. Het menu en de verschillende locaties kun je vinden op de website van Salsa Shop.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 14 september, 2016

LEAVE A COMMENT