Review WMF fusiontec pan

WMF Fusiontec pan @ Lauriekoek.nlPannen, ik gebruik ze meerdere keren per dag. Er is bij mij altijd ruimte voor een nieuwe pan, de WMF fusiontec pan bijvoorbeeld. Een chic uitziende pan waar mijn oog meteen naartoe getrokken werd toen ik hem zag. Het is de nieuwste pan van het merk WMF en ik probeerde hem uit, dit zijn mijn bevindingen.

Fusiontec?

Wat is fusiontec eigenlijk? Dat is het eerste wat ik mij afvroeg. Volgens de website zijn het 20 mineralen die op hoge temperatuur zijn samengesmolten en als ik het goed begrijp is er een soort basis van staal die samenkomt met verschillende andere lagen. Zo ontstaat er een duurzame fusiontec pan die volgens WMF de geleiding heeft van koper, de warmte opslag van gietijzer, de krasvastheid van glas, de corrosiebestendigheid van roestvrij staal en de kookresultaten van aluminium.

Hoe zit de pan er uit?

De basis ziet er uit als een hapjespan, als je hem op pak voel je meteen dat hij minder licht gewicht is als je zou denken. Hij is echter niet zo zwaar als gietijzer. Er zit een zilveren rand rond de pan en de handvaten zijn zilverkleurig. Als je goed kijkt zie je dat ze op een zwevende manier aan de pan vast zitten. Zo worden ze nooit gloeiend heet. Hoewel ik persoonlijk niet graag pannen zonder pannenlap op pak, kan het met deze pan dus wel. Binnen in de pan zit nog een maat aanduiding, zo kun je zien hoeveel liter er in de pan zit. De deksel is van glas en sluit mooi aan op de pan, geen kieren hier.WMF Fusiontec pan @ Lauriekoek.nl

Hoe kookt het?

Het kook uitstekend! De pan is sneller warm dan een gietijzeren pan. Het idee is dat je de pan eerst goed opwarmt en dan de temperatuur iets naar beneden schroeft voor het daadwerkelijke koken. Door de dikte van de bodem en de keramische laag bakken dingen minder snel aan (en is hij ook goed schoon te maken). Je kunt er dingen in aanbakken en ook goed in koken. Hij reageert snel op het naar boven of naar beneden schroeven van het gas. De pan blijft lang warm, maar het is natuurlijk geen gietijzer. Dat is ook niet erg. Ik heb nog nooit eerder een pan met een glazen deksel gehad, maar het werkt goed, ik vind het idee dat ik door de deksel de pan in kan kijken erg leuk. Ik gebruik voor roeren in potten en pannen altijd lepels en spatels van hout en siliconen.WMF Fusiontec pan @ Lauriekoek.nl

De technische kant

De WMF fusiontec pan kan op inductie, elektrisch en keramische kookplaat en op gas. Hij kan in de oven tot 175 graden met deksel en tot 250 graden zonder deksel. De pan kan ook in de vaatwasser, al kan hij volgens de fabrikant dan verkleuren, wat de functionaliteit van de pan verder niet aantast. Ik was mijn pannen altijd met de hand af, want ik heb het idee dat dat de levensduur en het uiterlijk van iedere pan ten goede komt. Ik ben van #teamvaatwasser voor heel veel keukenspullen, maar ik wil ook goed voor mijn spullen zorgen. Je moet de pan altijd opwarmen met vetstof erin en nee je kunt hem ook niet van heet ineens in koud water plonsen. Dat vind geen enkele pan leuk. De pan is gemaakt in Duitsland.WMF Fusiontec pan @ Lauriekoek.nl

Al met al vind ik de WMF fusiontec pan een fijne pan. Het belangrijkste is dat hij erg fijn om in de koken, hij ziet er goed uit en is makkelijk schoon te maken. Dat de handvaten niet zo heet worden en dat de deksel goed op de pan past zijn twee dingen die ik ook prettig vind. Ik denk dat ik nog heel veel plezier van deze pan ga hebben.WMF Fusiontec pan @ Lauriekoek.nl

Voor meer informatie over de Fusiontec pannen van WMF kun je uiteraard terecht op hun website, waar je ook (online) verkoopadressen vindt.

Posted by on 16 januari, 2021

LEAVE A COMMENT