Vivera We Love Nature

ViveraEr is een nieuwe optie voor mensen die graag geen vlees eten. Het merk Vivera, wat al jaren in menig supermarkt wordt verkocht, heeft namelijk vleesvervangers op basis van lupine ontwikkeld. Lupine is een plantje wat in Nederland prima verbouwd kan worden, zo ook op een veldje vlakbij de fabriek van Vivera in Holten. Dit bespaart het nodige gesleep met voedsel en maakt het tot een superlokaal en duurzaam product. 

De vleesvervangers uit deze lijn zijn 100% plantaardig. Er zijn spiesjes, nuggets en roerbakstukjes. De bonen van de lupine zijn eiwit en vezelrijk, de vleesvervangers bevatten geen e-nummers of hulpstoffen en minder zout. Ik moest even zoeken in de winkels maar uiteindelijk vond ik bij de Supercoop de roerbakstukjes en de nuggets. En dit zijn mijn bevindingen:

ViveraDe roerbakstukjes zijn bruin en ogen ietswat vlezig. De structuur is chewy, de stukjes zijn neutraal van smaak en nemen goed smaken op die je aan je gerecht toe hebt gevoegd. Dit product is echt nieuw. Hoewel de structuur een beetje doet denken aan de kipstuckjes van de Vegetarische slager, is het toch net iets anders. De laagjesstructuur maakt het wat minder compact en iets lichter om te eten. Zeker niet slecht.

.
Vivera  Vivera
Roerbakstukjes: voor en na de bereiding

 

ViveraMijn favoriet waren de nuggets van lupine. Dit zijn geen identiek gevormde stukjes ,maar lekker rommelig ogende gepaneerde stukjes die je lekker knapperig kan bakken. Ik at ze op een pitabroodje met salade. Deze hebben in tegenstelling tot de roerbak stukjes wel smaak van zichzelf, een beetje kruidig. Precies zoals je verwacht als je het woord ‘nuggets’ hoort. Volgens mij kun je de nuggets prima voorzetten aan verstokte vleesvervanger-haters en zullen ze ook bij kinderen prima in de smaak vallen.

Vivera  Vivera
Nuggets: voor en na de bereiding

Je kunt de stukjes vinden bij de volgende supermarkten: Plus, Hoogvliet, MCD, Poiesz, Coop, Deen, C1000, Dirk vd Broek, Dekamarkt, Vomar en Jan Linders. Mocht je ze niet zien bij de supermarkt bij jou in de buurt, vraag er dan om. Vaak kunnen ze ze voor je bestellen.

Meer informatie vind je op de website van Vivera je kunt Vivera ook op Facebook vinden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 24 september, 2013

2 Comments

  • Martine

    26 september, 2013

    Leuk review! Ik heb vandaag eindelijk een bakje van de nuggets kunnen kopen toen ik toevallig bji een Plus supermarkt in de buurt was. De stukjes en spiesjes waren helaas al uitverkocht. Ik vond de textuur van de nuggets heel lekker, maar de smaak vond ik een beetje saai (kan ook komen omdat ik er heel kruidige zoete aardappelpuree bij had gemaakt), maar met wat sriracha chili saus hebben we ze lekker opgesmikkeld. Hopelijk zijn ze snel bij meer supermarkten te koop!

  • Miss Wong

    23 december, 2013

    Ook verkrijgbaar bij de Jumbo. Ik vind ze erg lekker!

LEAVE A COMMENT