Fra lippo lippie

fra lippo lippie01Als er een item is wat ik graag bij me heb is het wel lippenbalsem. Het liefst meerdere soorten in verschillende geuren soorten en maten. Laatst mocht ik er weer een in mijn lippenbalsemfamilie verwelkomen. Deze keer is dat er een van fra lippo lippie. Handgemaakt, met liefde door Monieque Jagroe.

Ik koos voor de smaak KoKoMo, met kokos en mint. De balsem is op basis van shea butter en candelilla en de smaak komt van essentiële oliën. Daarnaast zit er ook arganolie in de lippenbalsem, die zorgt er voor dat de balsem een jaar houdbaar is. Naast KoKoMo kun je ook kiezen voor smaken zoals Switi Manja, Menina Tangerina of Choco Lá Lá.
Monique gebruikt bewust geen dierlijke ingrediënten omdat ze, toen ze ooit op zoek ging naar de herkomst van ingrediënten in make-up, schrok van het feit dat er bijvoorbeeld varkensvet (collageen), of luizen (shellac, karmijn) worden gebruikt. Iets wat volgen haar niet nodig is. Ook palm- en sojaolie gebruikt ze niet, wat het tot een extra eerlijke productenlijn maakt.fra lippo lippie03

De balsem heeft een lichtroze kleur en zit in een houder met een draaiwieltje aan de onderkant. Als ik de balsem op mijn lippen smeer geeft hij mijn lippen een lichte glans en volgens mij ook een klein beetje roze kleur. De mint kietelt je lippen en ook de kokos kan ik proeven. Lekker tropisch! Ik weet zeker dat ik geen moeite zal hebben om de balsem binnen een jaar op te maken.fra lippo lippie02

Bij warm weer moet je de balsem in de koelkast bewaren. Nu heb ik dit per ongeluk niet gedaan, maar ik heb nog niets vreemds aan de smaak of de structuur gemerkt. Gelukkig maar.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de lippenbalsems van fra lippo lippie? Je kunt ze vinden op de Facebook pagina van fra lippo lippie en in de fra lippo lippie Etsy shop. De balsems zijn ook de koop bij Bon Bon Boutique in Amsterdam.

Posted by on 19 augustus, 2014

LEAVE A COMMENT